Herkese merhaba. Pazartesi sabahı sezeryan yolu ile bebeğimi kucağıma aldım.
İlk bebeğim, heyecan, stres hat safhadaydı. Yapabilecek miyim? Sütüm gelecek mi? Ayaklanmam ne zaman olacak? vb. sorular..
Doğuma girerken tek başına olmak çok zordu. Fakat kendimi sakinleştirdim bir şekilde. Belden uyuşturma iğnesi vurulurken kendinizi salın çok rahat edeceksiniz. Gerçekten korkulacak bir şey yokmuş. Ayaklarınız hemen uyuşmaya başlıyor, zaten gevşiyorsunuz.
Doktorlar kesme işlemine başladıktan beş dakika geçmeden bebek hemen geldi. Bebeği götürdüler, benim işlemim yaklaşık 20 25 dk sürdü.
Odaya gittiğimde o meraklı gözler insanı rahatlattı, bebeği görmek çok güzel bir duygu ve bu duyguya kendinizi bırakınca inanın annelik otomatik yükleniyor ve sütünüz hemen geliyor.
Meme ucum olmadığı için silikon meme ucu ile yaklaşık yarım saat sonra ilk emzirmeyi gerçekleştirdim. Orada rahat olmanız ve başınızda hemşire ve tek bir yakınınızın olması çok önemli. Ben bebeğimle konuştum baya emzirmeye başlamadan önce bu da beni rahatlattı.
Ve en önemlisi bir an önce ayağa kalmak istedim. Bunu çok fazla istemeniz gerekiyor, ben yapabilirim kalkabilirim diye kendimi sürekli teselli ettim. Hemşireleri de daraldım kalkmak istiyorum ne zaman diye.
Narkozun etkisi geçene kadar bolca sıvı tükettim ve nescafe içtim. İnanın çok işe yarıyor.
İlk ayağa kalktığımda midem çok bulandı ve organlarımın yere düştüğünü hissettim resmen.
Yere bakmayın asla, karşı duvara odaklanın ve ben oraya kadar gidebilirim diyin. İlk başta beş on adım atıp oturdum. Kendimi zorlamadım. Aradan on saat geçince artık sürekli koridorlara çıktım. Yorulunca hemen oturdum.
Ve ertesi gün eve geldiğimde yine desteksiz kalkamadım ama yavaş yavaş hareket ettikçe toparladım. Öyle ki kahve yaptık ve onu içtik.
Bu moral motivasyonu sağladığınız zaman ayaklanıyorsunuz emin olun.
Ve strese girmeyin siz neyseniz bebekte o.
Sütünüz gelmeyebilir, şanslı olmayabilirsiniz bu konuda. Hep dua ettim Allahım ben aracıyım sen oğlumun nimetini bollaştır diye.
Bu arada ilk gazı çıkarmaktan korkmayın. Benim gazım geliyordu fakat yatakta yapamadım.
Bende gittim WC’ye yarım saat oturdum karnımı hafifçe sıvazladım.
Üç dk arayla rahat bir şekilde iki kere gazımı çıkardım.
Doğumun üçüncü günü büyük tuvaletimi yapabildim, inanın insanı çok rahatlatıyor. O süre zarfında çok az katı gıda tükettim, üç litreye yakın su içtim.
Yalnız ameliyat sonrası çişinizin gelip gelmediğini hissedemiyorsunuz ve bir baskı oluyor içinizde. Tuvaletten çıkmayan ben unuttum, eşim söyledi tuvaletimi yapınca rahatladım, buna dikkat edin.
Diyeceklerim bu kadar. Endişeleriniz gelip geçecek, sakın kendinizi korkutmayın benim gibi.
Umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız ve birilerinin içini rahatlatmışımdır.