BaharErol Arkadaşlar merhaba, ben bir şirkette tasarımcı olarak çalışıyorum. Bu hafta 36. Haftaya gireceğim ve izine ayrılacağım. Ancak şöyle birşey var; maaşımın 500 ünü şimdiye kadar elden alıyordum bu ay hepsi bankaya yattı artık bankaya yatacakmış. Yalnız daha öncesinde sigortadan alacağımın dışında elden alacağımı da şirketten alacaktım öyle konuşmuş idik. Şimdi hepsi bankaya yatacak ama Doğum parasını hesaplarken son 3 aylık brüt maaş dikkate alınıyor diye biliyorum. Bu durumda ben zararlı mı çıktım karlı mı anlayamadım. Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
Tgc0101 BaharErol gerçi bunlara hiç gerek yok sigortan nekadardan yatarsa son üç ayda onun üzerinden paranız yatıyor . Yani daha önce sigortanız asgari brütten yatıyorsa şimdi daha fazla yatıyor ve 3 ayı doldurduysanız daha karlı oluyorsunuz 🌸
BaharErol Tgc0101 işte sıkıntım son ay tam yatması diğer iki ayın eksik görünmesi bu durumda sonuç nasıl oluyor onu anlamadım. Yani son ayım tam brüt diğer iki ayım eksik brüt yatmış olacak