mickey Merhaba, yakın zamanda sgk lı çalışan olup doğum için rapor parası ne kadar aldınız. Yararlananlar yazabilir mi. İnternette biraz araştırdım ama net bir bilgiye ulaşamadım.
buseyusuf27 mickey ssk calısan olmazsan 850tl gıbı bsy alyosun calısan anne ısen 45-49mılyar cıvarı alınyo dıye blyorm
meeese mickey hesaplama kurdu falan var. Tüm bilgileri yazınca ortaya çıkıyor. Herkesin maaşına göre primini göre değişiyor rakam.
Esmeray mickey ben köklü bir firmada çalışıyorum. Bana İk nın verdiği bilgi eskiden son 12 aydı ama son dönemde değişti artık son 3 ay brüt ücret üzerinden hesaplanıyor dedi. Bende yeni doğum yapan arkadaşıma yatan parayı hesapladım doğru son 3 ay. Örneğin brüt toplam son üç ay 60000 Çalışılan iş günü 90 diyelim 60000:90=666 3 de 2 si yatıyor günlük 444 yapıyor 112 *444=49.777 yapar
mickey Esmeray Çok güzel bilgilendirmişsin teşekkür ediyorum. Bu şekilde nette bulamadım. Detaylı anlatımın muhteşem❤️ Benim sigortamı başlatacağız o nedenle araştırma içerisine girdim bende
HmerveK Esmeray Benim de bir sorum olacak☺️Ücretli izindeyken hem şirket maaşını yatırıp hem de sgk’dan ayrıca 49 bin doğum rapor parası mı alınıyor? ilk hamileliğim ve hiç bilgim yok. Bilgi verirseniz sevinirim☺️
Esmeray HmerveK hayır şirket ödeme yapmaz sadece sgk. Ama benim şirketim istersen biz toplu avans verelim sgk yı bekleme sgk dan yatınca bize yatırırsın dedi
Lavinya21 Esmeray kuzenim öyle yaptı ne kadar yatacağını bilmiyordu şirket parayı SGK dan yatandan daha fazla verdi kuzenim hem yatan parayı verdi hem borçlandı
Merii44 Esmeray merhaba benim daha önce hiç sigorta girişim olmadı şuan 5 aylık hamileyim sigortalı işe girdim girişim yapıldı. Ben doğum parası alabilir miyim
Birbebekk Merii44 doğumdan 3 ay öncesi kadar sigorta girişiniz olması lazım alabilirsiniz yani ama isvereniniz sigorta girişinizi keisn yaptı mı çünkü 32. Hafatda rapor almanız lazım oda sisteme girmesi laizm işveren