Salihahncrl Kızlar selam 33+4 haftalık hamileyim , şeker yüklemesi hakkında doktorum hiçbir şey söylemedi herkes yaptırmak zorunda mı nasıl oluyor bilgi verir misiniz?
Liv3652 Salihahncrl doktorunuzun sizi yönlerimesi lazımdı aslında zorunlu değil ama çoğu doktor öneriyor 24-28 hafta arasında yapılıyor gebelik insülin direnci bu zamanlar yükseliyor o yüzden 50-75-100 mg şeklinde hangisini önerirse onu aç karnına içip 3 kere kan veriyorsunuz her mg kendine ait referans değeri var sonuçlarınız normal çıkarsa sıkıntı yok sınıra yakın sa dikkat gerekir çok yüksekse insülin başlanır
Dlntkesn Salihahncrl doktorunuza sorun ama benim doktorum önermedi yaşım ve ailede olmamasından dolayı gerek yok dedi gene en iyisini doktorunuz bilir
naneliseker_ Salihahncrl bence kesinlikle yapılmalı, seker varsa haberinizin olması ona göre ilerlemenizi lazım:)
Salihahncrl Liv3652 herhangi birşey söylemedi en son geçen hafta hatta kan tahlili istedi açlık kan şekerim çok düşük çıktı yine de birşey söylemedi neden olduğunu da anlamış değilim
Liv3652 Salihahncrl genel de son 3 aylık şeker değerine göre de yaptırırlar haftanız geçmiş ama siz yine de bir kontrolünüzde sorun zorunlu değil ama muhakkak önerilir yaptırıp yaptırmamak size bırakılır genel de
Salihahncrl Dilarac ay bilmiyorum ya herkes nasıl istemedi nasıl söylemedi vs vs içime bir kurt düştü gibi oldu ama pazartesi kontrolüm var sorucam artık , teşekkür ederim cevabın için
Salihahncrl Dlntkesn valla aslında biz de yok ama tabi geröi gerek duyulsaydı isterdi diye düşünüyorum
Dlntkesn Salihahncrl tabiki doktorunuza güvenin benim kendi fikrim bu tabi ben gerekli olduğunu düşünmüyorum 🙏🏻