Nazd1 Kızlar şimdi ben epilepsi hastasıyım ilaçlarım falan düzenli kullanıyorum 2 seneyi geçti nöbet geçirmedim çok şükür. Şuan şehir hastanesi takipliyim öncesinde özele giderken doktorum nöbet geçirme riskin var normal doğum sırasında o yüzden sezaryen yaparız demişti neyse ben kendimi hep böyle kurdum ki normal doğumdanda korkan insanım. Şimdi şehir hastanesinden tutturmuşlar normal doğum yaparsın nörolojiden evrak getirmezsen diye nöroloji evrak vermiyor bi orası bir burası koşturuyorum. Kaldıki bebeğimde kilolu 33.haftada bile 3010 olan bebişim 34+4 olduk şimdi nedir bilmiyorum. Bebek kal kilo olunca sezaryana yönlendiriyor bu devlet hastaneleri bilginiz var mı? Bu saatten sonra özel arayışına girmek istemiyorum birde çok yüksek fiyat veriyolar kıyamıyorum o parayı vermeye başka bişeye harcamak varken diyorum🤦🏼♀️
Sevvalll42 Nazd1 merhaba kusura bakmayın bi sorum olcaktı yanlış anlamayın daha önce çocukken bende epilepsi hastasıydım ama çok şükür ben atlattım siz hala ilaç kullanıyosunuz ömür boyumu kullanıcaksınız ben bıraktım bazıları nöbet geçirmese bile hala kullanıyo neden
Hazalaskin Nazd1 devlet hastaneleri şehir hastaneleri evet öyle rapor götürmezsen normale diretirler bunu sağlık bakanlığı mecbur kılmış illa sezeryan olmak istiyorum dersen ya son dakikaya kadar biseylerin ters gidip sezeryana alınmayı bekleyeceksin yada paraya kıyıp bı özel hastane bulacaksin. Sağlık her şeyden önemli lütfen parayı en son düşün.
Selma2412- Nazd1 bende devlet takipliydim tutturdular bebek 3600 diye kaç tane doktor baktı ultrasonda aynı normal doğuma direttiler beni de bebeğim 4 kilo 10 grammıs o gerizekalılar yüzünden ölüyordum nerdeyse 2 gün sancı çektim sonunda yine sezaryene alındım son anda. İnşaAllah o raporu alabilirsin canım devlet hastanesi 4 kilo üstü sezaryen diyor mu bilmiyorum ama benim gittiğim hastanede öncelik normal doğumdu
Hazar12-28 Nazd1 bende ilk doğumumda devlet hastanesinde doğum yaptım ve ilk olduğu için astım hastası olmama rağmen normal doğuma zorlandım 40+6 da acil yatışım verildi ve sabahına bebeğin kalbi durduğu için zorunlu sezaryen a aldılar mutlaka öncesinde konuşun doktorunuzla
Nazd1 Sevvalll42 benim epilepsim 3 senedir var yani okadar yeni bişey ki 1 yılda 3 kez üst üste nöbet geçirdim birer ay arayla öyle çocukluktan gelen bişey değil 5 sene nöbet geçirmediğim takdirde ilaçlar kesilecek sanırım 2 senesini atlattım şimdilik belki sizin çok uzun süre olduğu için ilaçlara gerek duymuyorlardır. Kaldı ki ne güzel ilaç kullanmıyorsunuz ben hamile kaldığımdan beri stres üstüne stres çekiyorum çocuğa yansır falan diye🤦🏼♀️
Sevvalll42 Nazd1 gerçi bende baya bi süre tedavi gördüm çok kötü bişey Allahım kimseye vermesin bi sürü çeşidi var bende ilaç kullanırken bile ara ara nöbet geçirmişliğim bile vardı ve evet çocuktum daha ilk okula gidiyodum çok kötü ya rabbim şifa versin sizede inşallah bi an önce atlatırsınız
Nazd1 Sevvalll42 aman aman çok şükür Allah bidaha yaşatmasın benim hep uykuda geliyordu o yüzden evde yanlız kalmak istemezdim bişey olursa kimse görmez ne yaparım diye. Küçük yaşta geçirip atlatanlar çok var çevrendede var umarım yaşımdan dolayı kalıcı olmaz vucut yenilenmeye yatkındır🙏🏼
burcuAy15 Bende epilepsi hastasıyım benden de evrak istedi ve maalesef 3 sene önce bende özelde teşhis almıştım yine o doktıra gidip evrak, almam mümkün değil cuma günü gidip söylicem bakalım beni nasıl, bir süreç bekliyor bende 34+4 oldum
Nazd1 burcuAy15 bende şimdi nöbet geçirme riski var dedikleri için en başta korku sardı normal doğuma kendimi hazırlayamam o sırada hep nöbet geçirir miyim ne olur ne biter diye düşünmekten nöbet geçiririm zaten hiç psikolojim müsait değil ki🤦🏼♀️ zaten bebek iri çıkar mı çıkamaz mı diye ayrı sters yapıcam. Neden isteğe bağlı yapmıyorlarsa ya da bizi niye bu kadar uğraştırıyorlarsa sonuçta hastalığımızı görüyorlar kullandığımız ilaçlar belli ki hala devam ediyorum ilaç kullanmaya 🤦🏼♀️
burcuAy15 Nazd1 inanır mısın ben şahsen normal doğum istiyorum uzun, zamandır ilacımı da kullanmıyorum ama ben nöbet geçirmedim yani büyük nöbet geçirmedim sadece ataklarım oldu kendimi de iyi hissediyorum bir yandan işime de geliyor ama doğum esnasında başıma bişey gelmeyeceğinin garantisi kimse veremez işte
Nazd1 burcuAy15 bende ilaçlarımı bırakmaya kalktım ama ya nöbet gelirse diye zorla yeniden başlattılar nöbetin bebeğe daha çok zararı olacağını söylediler yok bende içmek istemiyordum hamilelik sürecimde bir yandan iyisini yapmışsın🤦🏼♀️ ama genede iyi cesaretlisin ben yapamam yani zaten normal doğumdan korkardım bide risklileri bilince dahada etkiliyor bu beni🙄
burcuAy15 Nazd1 emin ol bende aynıyım gel doğurtalım deseler koşarak giderim oğlan da 2 hafta önden gidiyor çok şükür 🤣🤣ama korkuyorum🥺
burcuAy15 Nazd1 yok Allah’tan boyum var ve fazla şişmedim yani şiştim ama daha fazla şişenleri gördüm bakalım cuma günü kontrolüm var belki doğururum ben🤣
Nazd1 Hazalaskin aslında para en son düşündüğüm şey ama böyle bir imkan varken yokuş sürmelerini anlamıyorum çünkü nöroloji doktorumda şehir hastanesinde verebilecekleri kağıdı vermek istemiyorlar yani elleriyle nöbet geçirsin bu diye itmeleri garip. Çünkü olask bir durumda özel hastanelerde bide nöroloji doktorum olması gerekecek süreci bilmesi açısından ve sona gelmişiz bu kadar insan uğraştırmam niye çok garip bir sistem🤦🏼♀️
Hazalaskin Nazd1 yani sağlık konusunda çok bilgili değilim ama demekki riskli değil durumunuz yoksa verirdi nöroloji o belgeyi diye düşünüyorum
Nazd1 Selma2412- benim gittiğim hastanede normal normal diye diretiyor şuan bebeğim 3010 zaten hatta doktor 39.haftaya kadar doğum yapman lazım diye not düşüyorum dedi hayır anlamadığım olay şu zaten epilepsi hastasıyım 39a kadar bebek gelmedi diyelim suni sancı verecekler canıma okuyacaklar yani çok garip geliyor bana bizim arkadaşı beklettiler senin gibi en son sezaryena aldılar bebek 4075 miş en başından bildikler halde normal yaptırmaya çalıştılar
Nazd1 burcuAy15 20 kilo aldım 20 😅 47.800 den 68 oldum😅 Allahtan oratılı gitti kilo göbekti popoydu falan komik olmadım 😅 ay doğurursan haber ver cuma benimde bir daha kontrolum var belki banada yeter sana bu kadar derler😅😅
Nazd1 Hazalaskin şöyle söyliyim epilepsi hastalarını sezaryendan sonra bile 2gün takip ediyorlar nöbet geçirir mi acaba diye bütün riskleri bildiğim için insan korkuyor en azından sezaryen olayım diyorum psikolojim el vermiyor riskleri bildikce 🤦🏼♀️