Diririiririm Kızlar 32.haftada çalışabilir raporu aldıktan sonra yıllık izin kullanabilir miyim bilginiz var mı acaba
Melikeky Diririiririm kullanabilirsin tabiki sonuçta çalışabilir raporu almışsın senin çalıştıgın yere baglı izin verirlerse kullanabilirsin benim bi arkadaşım kullanmıştı 10 gün sonra normal dogum iznine ayrıldı
Kilaflarinmucizesi Diririiririm Hayır eğer yıllık izin ya da rapor kullanırsanız doğum sonrasına aktaramazsınız.
Kilaflarinmucizesi Diririiririm Canım ben perşembe günü 32 alıcam ve kanun maddesi de der ki o çalışabilir aldığın 5 hafta içinde yıllık izin ya da rapor alabilirsin ama doğum sonrasına sadece çalıştığın gün kadar eklenir mesela 5 hafta eklenmesi lazım ya sen 20 gün izin aldın 5 haftadan 20 gün çıkarılır ve kalan gün kadar doğum sonrasına eklenir.
Diririiririm Melikeky internette yönetmelikte kullanılır fakat analık iznini devredemez diyor da kafam karıştı
Adilee Diririiririm bende şu an 36.haftamdayım. haftaya yasal zorunlu iznim başlayacak. ama ben o zamana kadar 1 hafta izin kullanacağım. insan kaynaklarına sorduğumda herhangi bir sıkıntı olmayacağını söyledi.
Diririiririm Adilee canım bak yukarda bişey paylaştım d maddesinde doğum sonrasına analık izni aktarılmaz yazıyor biraz kafam karıştı benim de
Harikuladeee Diririiririm nasıl yani misal 20 günlük yıllık iznim var ve 37 ye kadar çalışıp ayrıldım bu 20 günü kullanamayacak mıyım
Kilaflarinmucizesi Harikuladeee 32 den önce kullanabilirsiniz ama 32. Haftadan sonra kullanırsanız doğum sonrasına ekletemezsiniz.
Diririiririm Kilaflarinmucizesi dimi canım çok açıklayıcı olmuş ben de bu maddeden böyle anlamıştım. Doğumum kasıma geliyor 2023 ten 16 gün silinecek iznim olduğu için 32 den sonra kullanayım dedim ama olmuyormuş 32 den önce kullanmam gerekiyor
Harikuladeee Kilaflarinmucizesi yani 32 ile 37 arasındaki sürede 1 gün dahi yıllık izin alırsam kalanı doğum sonrasındaki iznime eklenmiyor mu
Kilaflarinmucizesi Harikuladeee 1 gün yıllık izin alırsan çalıştığın süre eklenecek o 1 gün kesilecek
Harikuladeee Ben dün bizim kurum personel işlerine sordum 32 de çalışır alsanız bile istediğinizde hem rapor hem izin kullanabilirsiniz sorun yok dedi ki bu işleri biliyor kalan izin doğum sonrasına aktarılır dedi
Kilaflarinmucizesi Harikuladeee Rapor ve izin kullanabilirsiniz ama doğum sonrasına aktaramazsınız. 10 yıllık memurum ve kanun maddesi de açıkça söylüyor
Kilaflarinmucizesi Harikuladeee Yani şöyle söyleyeyim 1 hafta izin kullandınız diyelim 5 hafta çalışma süresi eklenecekti normalde ama o 1 hafta düşüyor 4 hafta doğum sonrasına ekleniyor. Devlet size bunu hamile olarak çalıştığınız için veriyor. Yoksa 32 sonrası herkes rapor alır izin alır çalışmaz doğum sonrasına aktarır