YaseminYldrm öncelikle çok çok geçmiş olsun kendinizi üzmeyin aynı şeyleri ben de yaşadım ve benim gibi bir çok anne adayının bu durumu yaşadığını gördüm. Doktorum benim de ikili tarama testinin sonucunda yüksek risk demişti ama öyle garip tepkilerle söyledi ki bunu ben döndüm kaldım bi anda kanım çekildi sanki çocuğum kesin down sandım yani. Amniyosentez ya da fetal dna önerdi ben odadan çıkar çıkmaz ağlamaya başladım. Hemen başka doktora gittim oda risk olduğunu söyledi ama daha içimi rahatlatmıştı fetal DNA yani bunu nipt denilen testi yaptırdık kan alıp yurtdışında bi kliniğe gönderiyorlar sonucumuz 12 günde falan geldi ama o günler nasıl geçti bir ben bir Allah bilir geceleri uykumdan uyanıp dua ediyordum. Bin şükür sonucum temiz geldi. Eminim sizin de temizdir son zamanlar da kimden duyduysam herkese doktorlar bu şekilde konuşuyor ticari bir durum olduğunu düşünmeye başladım artık. Evet testi yaptırıp hamilelik boyunca kafanız rahat ediyor ama o ihtimal insanı çok üzüyor ne yazık ki. Allah yardımcınız olsun bok bol dua edin umarım sonuç iyi gelir.