Gizembusebozlak biz su an bir yere takipli değiliz tekrar gitmemize gerek kalmadı çok şükür ,birincide düşük çıkınca ikinciyi aldılar oda düşük çıktı yani sınırda daha sonra çocuk metabolizma bölümüne sevk ediliyorsunuz orda detaylı bir kan tahlili alıyorlar sonuç 15 güne çıkıyor ama genel de daha da erken çıktı bizim bu süreçte koruma olarak size ilaç da onerebilirler Bioak diye anne sütüne ya da formül mamasına katıp her gün veriyorduk zaten çok küçük bu süreçte doktorumuz bize bunun genel de geçici bir durum olduğunu çoğu bebeklerde görülebileceğini söylemişti çünkü çok daha küçükler ve vücutları yeteri kadar enzim üretmez 2 ay sonra tekrar kontrole gittik bu süreçte ilacını düzenli kullandık bebeğin gelişimi kilo boy refleks gibi şeyleri kontrol edilip tekrar bir kan verdik çok şükür ki sonuçlarımızın hepsi temiz çıktı ilacı kestik bu arada ilacın hiçbir zararı yok bebeklik çocukluk yetişkinlik dönemlerinden herkesin güvenli kullanabileceği bir enzim ilacı vücuttan fazlası idrar yoluyla atılıyor zaten.Eger bu sonucumuz da düşük çıksaydı referans 4-12 arası bebeğinizi genetik teste yönlendiriyorlar onun sonuçlarının çıkması da 3-4 ayi buluyormuş sanırım sonucunda ya taşıyıcı ya hasta çıkıyor taşıyıcı olunca hiç bir sorun olmuyor ilaç da kullanmıyor hasta ise de korkulacak birşey yok düzenli kontrol ve ilaçla herhangi bir sıkıntı olmadan gelişimi devam ediyor burdada çok okumuştum postlarda yine bir annemizin gittiği bir doktor topuk kanı parametrelerinde bakılan en masum hastalık eğer bir hastalık taşıyacak olsam kesinlikle bunu seçerim tedavisi çok kolay ve ulaşılabilir demişti ,o yüzden sıkıntı yapmayın kendinize bende o zaman çok araştırdım çok kafa yordum ama korktuğum gibi olmadı çok şükür inşallah sizde güzel sonuçlar alırsınız 🙏🏻