Havva2626 17 günlük bebeğim var, bir öğünde kaç ml sütle doyar, siz bir öğünde kaç ml süt veriyorsunuz?
Serendipity16 Havva2626 benim 20 günlük bebeğim hem emziriyorum hemde genelde günde 2-3 kere 30 cc mama veriyorum ama benimki baya iştahlı 60 versem bile içer
Havva2626 Serendipity16 Benimkide çok iştahlı sürekli memede, doyuyor mu doymuyor mu diye endişeleniyorum, ölçüsünü anlamak için sütü şırıngaylada veriyorum ama yedikçe yiyiyor dur demiyor, sonrada korkuyorum midesi şişer mi diye gaz sancısı oluyor.
Havva2626 Dnmzzeda Benimki çok iştahlı sürekli memede, doyuyor mu doymuyor mu diye endişeleniyorum, ölçüsünü anlamak için sütü şırıngaylada veriyorum ama yedikçe yiyiyor dur demiyor, sonrada korkuyorum midesi şişer mi diye gaz sancısı oluyor.
Serendipity16 Havva2626 evet bende aynı şekilde düşünüyorum herkes midesi küçücük diyor ama dediğim gibi ne kadar versem yer hem emiyor üstüne yine çok ağlıyor bende mecbur mama veriyorum mamayla sakinliyor ancak öyle güzel uzun uyuyor
eceyc314 Havva2626 daha çok küçük siz doktorunuza danışıp ona göre bir ölçü verin. Doyma yetileri ilk üç ay olmaz. Fazlası gaz yapar bebeğinizde. Ben ilk doğumumda bu hataya düşmüştüm. Şimdi daha temkinli ilerliyorum
Havva2626 eceyc314 Evet ne versem yiyor, sonra kıvranıyor, bende aç kalmasından korkuyorum çünkü hiç emmemiş gibi hala aç hareketler yapıyor. Doyduğunu anlamıyor bencede.
eceyc314 Havva2626 sütünüzü 10 dk sağın kaç cc çıkıyorsa bebeğiniz 10 dk boyunca ondan fazlasını emiyor demektir. 30cc sağdıysanız 40-60 cc arası emiyordur bebeğiniz.
Havva2626 Serendipity16 Doyup doymadığını anlayamamak çık kötü bir şey, birde sarılık çıktığı için hepten kafam karışıyor.
Serendipity16 Havva2626 aynen bizimde öyle sizin değeri kaç bizim 3’tü artık düşmüştür diye düşünüyorum
Havva2626 Serendipity16 3 mü? Sarılık bitmesi için 9 değerinde olması gerekmiyor mu? 3 e kadar da mı değer var? Bizim 11 şu an. 1.5 gün küvezde kaldı.
Misal5 Serendipity16 merhaba, bizim bebeklerimiz aynı gün doğdu sanırım. Şuan 24 günlük. Günde ne kadar mama ya da anne sütü içiyordur 1 öğünde ?
Serendipity16 Misal5 merhaba 13 mayısta doğdu bizimki ben 30 cc mama veriyorum günde 3 kere genelde bazen çok ağlarsa durmazsa 4 tane veriyorum meme de ne zaman isterse veriyorum bi düzenimiz yok maalesef