Tuba193 aynı hafta be aynı durumdayız 35. Haftaya kadar bende normal doğum düşünüyordum taki bebeğimin iri ve kafasınında büyük olduğunu öğrenene kadar şuan 37. Haftanın içindeyiz 3.5 kilo dedi doktor iki haftadır hem normal doğum hem sezaryen yapan annelerle görüştüm fikir alışverişe falan da yaptım,takipli olduğum doktorum normal doğuma engel değil normal doğum istersen olur elbet ama seni zorlar mı zorlar bebek iri çünkü dedi doğum şeklinin kararını bana bıraktı daha sonra özelde güvendiğim hatta bulunduğu şehirde fazlaca ün salmış doktora gittim bu cuma oda aynı şeyleri söyledi takipli doktorun doğru demiş seni zorlar dedi peki siz hangi doğumu önerirsiniz diye sordum normal doğumu öneririm sezaryenin komplikasyonları olabiliyor dedi ama resmen başından savdı doğumumu onda yapmayı istiyordum yurt dışında olacakmış o tarihlerde doğumu kendi yapamayacağı için beni geçiştirdi kısaca normal doğumun sanki komplikasyonları yokmuş gibi ölsen de kalsan da normal doğur demeye getirdi lafı ben özet geçiyorum burada, şimdi başka güvendiğim bir özel doktor var insan psikolojisinden anlayan tüm detaylarını anlatan çok sevdiğim bir doktor evime uzak mesafede diye ona gitmedim doğum konuşmaya ama hata etmişim, bu önümüzdeki hafta ona gidicem 37. Hafta da gel dedi bende haftamı doldurmayı bekliyorum gitmek için. Açıkçası benden sana tavsiye arkadaşım otur uzun uzun araştır bu durumu bizzat yakın çevrende yaşayan aklına fikrine tecrübesine güvendiğin insanlardan fikir al em önemlisi senin psikolojini korkularını önemseyen bir doktorla görüş ondan sonra kararını ver her iki doğumun da kendi içinde komplikasyonları elbette var ama şahsen ben şöyle düşünüyorum iri bi bebek normal doğurmak için alttan kesileceğim kesin bundan kaçışım yok alttan kesilene kadar karnımdan kesilirim daha iyi çünkü alttaki dikişler sürekli nemli olacak ama karnın kuru olacağı için daha çabuk iyileşir bu benim fikrim düşüncem dediğim gibi tecrübesine güvendiklerine sor ama kararı sen ver !