Bebeğin kordonunda onunbesleyen 2 adet damar olurmuş, detaylı ultrasonda öğrendik ki benim bebeğimde tek damar varmış. Tabiki doktor tüm riskleri sıraladı. Bebek tam beslenemedigi için *böbrekleri de sorun olabilir *kalp yetmezliği olabilir *erken doğabilir *düşük kiloyla doğabilir..
Tabiki duyunca çok araştırdım çok stres yaptım. Özel hastanedeki doktorum ’bundan sonraki muayenelerin daha tam teşekküllü bir devlet Hastanesi’ne gitmeni tavsiye ederim, doğumunda çocuk kardiyolojinin de olması gerekir ' dedi. Ben hemen muayenelerimi Ankara Etlik Şehir Hastanesi’ne çevirdim tabiki. Doğuma kadar perinatolojide muayene oldum. Her muayene bir stresti. Böbrekleri kalbi kilosu sorunsuz mu, Kordondaki kan akışı nasıl .. 5 Eylül’de perinatolojide sezeryan doğumla dünyaya geldi bebeğim ve çok şükür sağlıkla doğdu. Ama doğumda çocuk kardiyoloji ve alanında uzman çocuk doktoru da vardı. Çünkü dosyamda kordonla alakalı durumumuz yazıyordu ve her ihtimale hazırlıklı olmalıydık.
Bana bu söylendiğinde forumda bununla alakalı pek birşey göremedim. Aslında çok yaygın bir durummuş. Aynı durumu yaşayan anneler için yazdım. Stres yapmayalım ama tedbiri de elden bırakmayalım 🥰🌸