Sakineoncu Kızlar detaylı ultrason isteğe mi bağlı yoksa herkes yaptırmak zorunda mı bilmediğim için soruyorum
myavocado Sakineoncu zorunluluk var mı bilmiyorum ama neden yaptırmak istemiyorsunuz. Çok önemli yapılması, bebeğin tüm organlarına bakılıyor, Allah korusun olumsuz bir şey varsa önlem alınabilmesi için. Zararlı bir şey de değil, gerekli bence yaptırın.
busaslan Sakineoncu bildiğim kadarıyla zorunluluğu olan birşey değil fakat bebeğinizin bütün organlarına detaylı bir şekilde bakıldığı için normal ultrasondan farklı şekilde görüyorsunuz Allah korusun müdahale edilecek bir durum varsa bunu önceden görmüş olup anne karnında ya da doğumdan sonra daha hızlı bir şekilde önlemini almış olursunuz
eminece93 Sakineoncu zorunlu değil ama benim doktorum zorunlu kıldı özellikle de güvenilir bir perinatoloğa gitmemi istedi. Hatta kendisi tecrübeli bir doktor eskiden biz yapardik bu detaylı ultrasonu ama artik uzmanlari var ben her muayenede yine bakiyorum bebeğin sağlıkli ama onlarin makineleri daha farklı dedi. Bebekte doğumdan hemen sonra müdahale edilmesi gereken bir sorun olabilir kalp rahatsizligi vs olabilir Allah korusun direk doğar doğmaz müdahale ediyorlar yeni doğan doktoru dogumhanede bebek icin ekipmani ile o saniye orada oluyor kuvez yogun bakim vs hersey ayarlanıyor hazırlıksız yakalanilmiyor Allah kimsenin çocuğunu düşürmesin tabi tek duam bu. Benim doktorum ailemde kalp rahatsızlığı var bende de çarpıntı oluyor diye benim kardiyolojiye gitmemi istedi doguma kadar süprizlerle karsilasmayalim bilmem gereken birsey varsa dedi (suni sancı narkoz vs vericez belkide dedi ) . İlla aldırmak değil konu o yüzden herkes yaptirmali bence, anne karninda bebeğin kanını değiştiren Melih Atahan Güven diye bir doktor var detaylı sayesinde
Ezgi1212 Sakineoncu ben yaptırmadım gebelik sürecim sağlıklı ilerliyordu hiç bir sorunun yoktu o yüzden yaptırmadım 25 haftalık olduk bile👍
Sakineoncu myavocado yaptırmak istiyorum fakat etrafımda yaptırmayan da var o yüzden merak ettim sordum 🌸
Merveasm Sakineoncu ben oğlumda yaptırmamıştım ama bunda yaptırmayı düşünüyorum 19 haftalık olduk 20-21 de düşünüyorum
Hasibeeee Zorunlu değil bizede doktorum yaptırırsanız daha iyi olur demişti yaptırdık daha detaylı bakılıyor her organına bi sorun varsa orda daha net belli oluyor
Kahvemsi-05 Sakineoncu Ben Yaptırmadım Çevremde Yaptırmayanda Var Birde Randevu Sıkıntısı Tabi Ama Kendi Doktorum Böbreklerine Kadar Dudağına Kadar Bakmıştı 🤷♀️
Gulsumkpl Ben yaptırmadım doktorum genel olarak bir sıkıntısı görünmüyor dedi sırt omuriliğine kadar baktı sadece yüzü dönmediği için yüzüne bakamadı ama sıkıntı yok Dediği için gerek duymadım Allahın izniyle 32 haftalık bile olduk için rahat etmicekse aklında kalacaksa yaptır tabi sen bilirsin
Handevich Sakineoncu kesinlikle yaptırın bence hamilelik sürecinde yapılması gereken en önemli şey. Bebeğimde bir şey çıkmadı çok şükür ama Detaylı ultrason sayesinde doktor rahim ağzı yetmezliğim olduğunu gördü ve acil ameliyat oldum. Detaylıda fark edilmeseydi bebeğimi kaybedebilirdim.. Burda detaylıda bebeğinde bazı sorunlar çıkan ve tedbir alan annelerde var. Tüm organları sayıyorlar parmak kıvrımlarını bile. Kesinlikle her anlamda içinizde rahat eder iyi bir doktorda mutlaka yaptırın