@“Guzelanne56”#p32724464kurban etinin üçe taksim edilip, bir bölümünün kurban kesemeyen yoksullara dağıtılmasını, bir bölümünün akraba, tanıdık ve komşularla paylaşılmasını, bir kısmının da evde yenmesini tavsiye etmiştir. Kurban etinin tamamı evde bırakılabilir. Ancak, durumu iyi olan Müslümanların, toplumda muhtaçların arttığı bir dönemde kurban etlerinin çoğunu hatta tamamını dağıtmaları daha uygun olur. Şâfiî mezhebine göre ise, kurban etinden az da olsa fakirlere verilmesi gerekir. Yani kesmeyen durumu iyi olmayan ailelere verilmesi daha uygun görülüyor örn bı adam vardır evi vardır arabası vardır altınları vardır ama kesmiyor ona düşmez deniliyor. 6-7 pay dağıtımı uygun görülüyor 1 yemeklik olarak ha bu dediğim küçük baş hayvan icin ama Büyük baş ortak girmiştik biz arkadaşlarımızla ben bol bol koymuştum poşetlere dağıtmak için. Zaten sen küçük baş keseceksen 7 pay ayarla örn veriyorum bı yemeğe ne kadar girer kendin biliyorsundur bı poşete koy ha fazla vermek istiyorum diyorsan 7 pay yerine 10 pay yap birazdaha fazla ekle poşetlere canm Allah kabul etsin ben küçük başta öyle yapıyorum bizde 2 kişiyiz 10 pay yapıyorum 10 paya fazla koyuyorum yani 2 yemeklik olarak. Çünkü evine gelen misafirede ikram etmen lazım yapip. Ben böyle biliyorum isterseniz yine bı hocaya sorun tabi daha doğru anlatır biz böyle öğrendik babamdan