2princessmother Ya kuru dolma yapıcam da genelde üst taraflar pişiyor altı dırı kalıyor napsam ki bilemedim her yolu denedim delmeyi vs yine de diri kaldı 🤦♀️ bir öneri verin
Dlntkesn 2princessmother kız benimde alt pişiyor üst diri kalıyor sen benim gibi yap ben senin gibi yapıyım bari de eşitlensin🤣🤣🤣🤣🤣
Maviss718 2princessmother içini çok doldurma canım o zaman sıkışıyor içi pişmiyor çokta sıkıştırmadan koy biraz zaytinyağı gezdir 1 çay bardaki kaymar su dök 1 saat pişsin kısık ateşte suyunu salıyor zaten kendi suyuyla pişiyor çok güzel oluyor
Kayalp 2princessmother dolmamin içi mi pismiyor eğer öyleyse kavur iyice icini ben öle ediyorum sonra içini dolduruyorum yarım saatte pişiyor her yeri çünkü onceden pişirmiş oluyorum
2princessmother Dlntkesn dikte çizdim yatayda anam anlamadım ne iş ya 😀 uzun zamandır namuslu bir kuru dolma yiyemedik 🥲
Aliye35 Tencereye dolmaları koyduktan sonra bir tane içine kapak oturuyorum. Yani tencereden bir boy ufak kapak su iyice üstünü geçiyor üstüne de tencerenin kapağını kapatın. O zaman diri klamaz. Asla diri kalmıyor benimkiler
zamloss123 2princessmother dolmanın içini kavuruyorum çok az da su ekliyorum onu çekiyo. Dolmayı az dolduruyorum gayet güzel pişiyor bir de düdüklü de pişer daha da lokum gibi oluyo
Zynp12 2princessmother kuruları genelde önceden haslayinca diri kalmıyor benim ama suyunu normal koydugundan 1 bardak fazla ekleyip kaynadıktan sonra kısık ateşte pisirirsen daha yumuşak oluyor ,❣️Ha içi pismiyorsa biraz kqvur 1 bardak su ekle içine öylede güzel oluyor
Hulo2105 2princessmother patlıcan ya da biberi iyi haşlaman lazım canım bende yaptım ama bende hepsi pişiyor
prens_prenses_annesi 2princessmother cok doldurma ustune kapak koy kapagi gececek kadr su yada tabak koy sonra tencerenin agzini kapat kisik ateste pisir
Ask1907FB 2princessmother dolmaları çok tıka basa dolduruyor olabilirsiniz bende öyle oluyordu azalttım smdı aynıı pişiyor lar bide düdüklü tencere de aynı seviyede pişiyorlar diye diride kalmaz
elmaelmaelma Kurulukları önceden iyice haşla, iç harcını da kavurup pilavı pişirirken kullandığının yarısı kadar su ile biraz pişir, içini doldururken de çok sıkıştırma. İçi koyduktan sonra parmağınla ya da kaşıkla ittirme içeri doğru.