dbetibet candida mantarinin en buyuk sebebi beslenme bozukluğu maalesef, seker un ve mayali seyler tetikliyor sizde hamilelikte dikkat etmemisseniz vücudunuz kiloya yatkinsa hızlıca kilo almis olabilirsiniz. Hayatınızdan ekmek, makarna, pilav, lavas, kremali gidalar, mısır unu, tatlıyı komple cikarirsaniz ve porsiyonları küçültüp bol bol salata yerseniz kilo alımınız duracaktir. Sabah kahvalti da bile salaga tuketebilirsiniz semiz otu ya da roka domates salatalik biber koyarak yanina 1 adet haslanmis yumurta beyaz peynir kaşar . Oglen buyuk bir salata 3-4 parça yagsiz pismis kofte ya da tavuk , ara öğün yapmalisiniz 2 kez ilk ara öğünde kefir ve 1 tane meyve ( üzüm,karpuz, kavun yemeyin) , 2.ara öğünde fındık ya da ceviz yiyin , hergun en az 3 lt su icmelisiniz. Sabah kahvaltısında yulaflı çiya tohumlu karisimlar yiyebilirsiniz, öğlen zeytinyagli yiyebilirsiniz yanina 1 kase yogurt ile ama yemegin suyunu kesinlikle icmemelisiniz kasikla yemek yememelisiniz hep catalla yemelisiniz. Aksamlari 7 den sonra yememelisiniz cok aclik olursa yogurt ve salatalik yerseniz bastirir. Ben 6 aylik hamileyim 6 aydir yatak istirahatindeyim 8 kg aldim ilk 3 ay 5-6 kilo almıştım cunku ciddi hormon igneyi hapi ve kortizon kullandim kanamalarin yuzunden ve tup bebek tedavisinden dolayi ama 3 aydir ilaçları kullanmiyorum artik ve hic kilo almiyorum bebegim gunden gune kilo aliyor ben sabit duruyorum 2 kg almisim hemde hic yuruyus yapmamis olmama ve hep yatmama rağmen bu sekilde besleniyorum umarim seker ve tansiyonlarimiz cikmaz hizli kilo almak tehlikeli olabiliyor. Hizli kilo alma sebebiniz insülin olabilir bence diyetisyen sart cunku aktif bir hayatiniz var herhalde buna ragmen kilo almissiniz seker cikmamasi icin diyetisyen sart 24.haftada mutlaka seker testi yaptirin. Meyve bazen cok tehlikeli olabiliyor muzu bile sert olgunlasmamis tatsiz olanlardab tercih edin gec saatlerde meyve yemeyin gunde bir porsiyon yemeliyiz meyve ya da 1 adet. Sahsen ben suanda kilo almiyorum ama yinede diyetisyene danismaya basladim o ilk aldığim kilolar yuzunden korkuyorum ve kendime 15 kilo sınırı koydum , kilo takintisindan degil bebegime zararimin olmasindan korkuyorum