Normal doğumu tecrübe etmedim, bilmiyorum ama normal doğumu işaretledim. Çünkü durumunuzda normal doğumdan vazgeçip sezaryene yönelecek bir şey yok henüz. Sadece belirsiz oluşu biraz yormuş sizi.
İlk doğumumda su gelişiyle hastaneye gittim, açılmam sancım vs olmadı. Tansiyon problemim olduğu için suni sancı verilmedi ve çatım da müsait değilmiş (su gelişi öncesi çatı muayenesi olmamıştı), sezaryene alındım direkt. İyileşmem çok çabuk oldu, 1-2 gün baş ağrısı dışında bir sorun yaşamadım. Hastaneden eve geldiğimde ayaklanmıştım. Ama şartlar müsait olsaydı normal doğumu tercih ederdim, çünkü doğalı bu.
Şimdi ikinci doğum için ssvd çok yaygın olmadığı halde risk alıp denesem mi diye düşünüyordum ama gittiğim doktorlarla bu konuyu konuşmadığım halde 30.haftadan sonra bebeğin kafasının büyük olduğu söylendi. Devlet hastanesinde de özelde de…
O yüzden hiç açmadım konuyu. Hem ssvd, hem bebeğin kafası büyük, hem ilk doğumda çatı müsait değildi. İmkansızı zorlamak olacaktı…
Yine de mümkün olduğu kadar beklemek istiyorum. En azından öncesindeki gibi suyum falan gelsin, bebek hazır olduğunda doğsun istiyorum.