aysegul2812 İkili test hakkında acayip fikirler var bir taraf yaptırma net değil engelli riski var diyip doğum sonrası sağlıklı bebekler kucağımıza aldık diyor diğer taraf gerekli olmasa doktor yaptır demez diyorrr ne yapmam gerek fikirlerinizi paylaşır mısınız siz yaptırdınız mıı??
Melisaaltnblk aysegul2812 bence yaptırmalısın bir risk varsa bile ona göre hem anne hem bebek için önlem alınmalı hazırlıklı olunmalı
Rabiul aysegul2812 ben yaptırdım sana kalmış bir şey %100 doğru değil tabiki ama bebeklerinde sorun olanlar var detaylı ultrasonda öğrenenler gördüğüm ve okuduğum kadarıyla 2li test yaptırmamışlar yapılsa o zaman öğrenirdik diyorlar. Allah korusun bebekte engel olmuş olsa bile ben aldırmayı düşünmüyordum
-mrvgny- aysegul2812 Yaptırmak lazım bence. Tabiki de bunun bir tanı değil de olasılık içerdiğini unutmamak gerek. Sonuçta bir sorun ihtimali varsa önceden önlemini almak kendini hazırlamak o yavrunun geleceğine bilinçli şekilde birşeyler katmak önemli. Ha güzel yavru doğar ve sorun çıkmazsa ne ala. Zaten kabullenilmiş bir ihtimal de olduğu için kalan gebelik sürecini de olabildiğince stressiz geçirmeye çalışmak lazım.
zuzuu34 aysegul2812 şahsi fikrim ikili değil imkanın varsa direk fetal dna yaptır. ikili test yaptırdım kanda sonucum yüksek risk geldi ama yanılma payı çok diyolar fetal dna verdim bugün sonucu bekliyorum belkide boşuna stres çünkü fetal dna doğruluk oranı daha yüksek bir test.
numix Ben yaptırdım ve şükürler olsun temiz çıktı. Eğer yaptırmasaydım doğurana kadar hep düşünürdüm bebeğimde bir sıkıntı var mı diye.
Melismelo Ben kızımda sadece detaylı yaptırdım, şimdi yine hamileyim sadece detaylıya girmeyi düşünüyorum, herkesin kendi tercihi☺️