İlk gebeliğim ve bu sebeple her şeyi merak edip sormak istediğim bir sürecin başından itibaren tavsiyeler üzerine Emine hocaya gittim. 16. Haftamda 3 hafta sonra yola çıkacağımi 8 saat araba yolculuğu için sıkıntı olup olmadigini danıştım sorun olmaz dedi ve o gün yeni randevu tarihi vermeyi unuttu ben de ne zaman gelmem gerektiğini arayarak ilerleyen haftalarda sordum sekreteri bayramdan sonra gelebilirsiniz siz bilirsiniz isterseniz önce gelin vs diyerek yardımcı olmaya çalıştı. Ben de yolculuğa çıkacağım gün 19. Haftamda gittim ve ultrasonda kasılma gördü hemen kalk acilde serum ye dedi ciddi bir şey mi var dedim git gel bakarız diyerek korkuttu ben serumdan sonra geri gittiğimde de kasılmaları olan başka bir hastasinin bebeğinin kalbinin durduğunu söyledi ve ben o odadan ağlayarak çıkarken herhangi bir şekilde sakinleştirmeye çalışmadı. Kendisiyle bir sonraki hastaneye gidişimde 24. Haftada yuzlesip kibar bir dille ilgilenmediğini düşündüğümü söyledim eşimi ve beni azarlayarak zaten uykusuzum başım ağrıyor vs gibi cümleler söyleyerek hatalarını kabul etmedi ve bir daha benim muayeneye gitmemi istemediğini söyledi. Tüm bunlar doktor hanıma göre benim kuruntulu karakterimden kaynaklanıyormuş. Sürekli ufak tefek şeyler için bile başından beri ters cevaplar vererek azarlayarak konuşmasını işini iyi yaptığını düşündüğüm için alttan aldım. Ama benim en çok kirildigim nokta bana riskli gebeliksin diyip odadan moralim bozuk ağlayarak çıkarken hiç bir şey dememesi. Aynı gün Emsey e Tuğba hanıma gittim kasılmamın olmadığını risk olmadığını vs söyledi. Şu an 27. Haftadayim hala beni kesin takip etmeli diyecegim doktoru bulamadım. Lütfen fikir verir misiniz?
Bu olaylar ve kasilmalarla geçen o süreç hamileligimi çok zorlaştırdi. Doktor seçiminin önemini net bir şekilde anlattı bize kendisine teşekkür ederiz.