Cansu2233 oğlumda 2 Aralık 2020’de kanamam oldu akşam üstü sancım yoktu,ertesi günde hafif bel ağrım vardı güle oynaya evde vakit geçirdim sonra 4 Aralık Cuma günü sabah 7:30 da ebemi aradım sancım fazla yok ama 2-3 dk bir geliyor dedim. Gel bir muayene edelim dedi gittim 5 cm olmuştu. Suyumu patlattı her açılmalarım hızlı ilerledi ama oğlum doğum kanalına girmedi bir türlü kiloluymuş doğduktan sonra öğrendik 🤭 açıklık 10 cm sancı var ama oğlum kilolu olduğu için sancı aşağıya itmeye yetmiyormuş ebemle konuştuk,epidural yaptırdı,suni sancı verdiler ebem karnıma bastırdı doktor vakumla yakaladı ama kafası 36,5 olduğu için kesmek zorunda kaldı doğdu ve hepimiz şoktaydık 4410 gram 56 cm doğdu 😂
Kızımda ise 25 Şubat 2024 günü oğlumla uyuyoruz arada karnıma kramp giriyor gibi oluyordu gaz sancısı diye önemsemeyip sağa sola sallanıp uyumaya devam ettim sonra oğlum 11:30 gibi kalktı bende bir lavaboya gideyim dedim silindim kan ve sümük gibi şeffaf bir şey var dedim tamam kızım geliyor 🥹 eşimde evde yoktu arkadaşının evini taşımaya yardıma gitti aradım hemen geldi bende oğlumun karnını doyurdum,üstümü değiştirdim arada hafif kramplar oluyor nefes alıp vererek kızımı aşağıya itmeye çalışıyorum sonra görümceme gittim hastane tam evinin karşısındaydı orda da gülüp eğlendik derken akşam 18:30 hastahaneye girdim doktor muayene etti 5 cm dedi oğlumda olduğu gibi sonra gelen sümüksü sıvı ne diye test yaptı suyum geliyormuş damar yolu açtılar gidip gezin merdivenlerden inip çıkın dediler sonra eşim ablasına geçti ev taşımadan geldiği için duş alayım dedi görümcemle beraber yürüyüşe çıktık merdiven indik çıktık o sırada aşağıda bacaklarımı ayıran bir şey vardı söyledim görümceme indir pijamanı dedi bildiğin su dolu balon vardı orda 🤔 yukarı doğum bölümüne gittik hemen ebeler yatırdı beni iğnenin ucuyla kutuya boşalttılar suyu patlatacağız tehlikeli dediler meğer benim zilli kızım keseyi ayaklarıyla yukardan yırtmış su sızıntı yapmış aşağıdan da herhangi bir yırtık vs olmadığı için baloncuk olarak dışarı çıkıyordu iki kere öyle oldu sonra vardiya değişti saat akşam 22:00’da yeni ebeler geldi çok tatlıydı ikisi de tam açıklık vardı ama kafası yukardaydı ebe tuvalete götürdü çiş yaptım sonra doğum başladı idrar kesesi dolu oluncada bebek inmezmiş,doğum yatağında ilk önce köpek pozisyonunda durup sancı geldikçe nefes alıp verdim ve popomu sağa sola salladım,dizlerim ağrıdığı için yatmak istemedim ama bu sefer de belimin ağrısından duramadım hatta ağlamıştım ebelerde benimle ağlayıp az kaldı dayan diye saçımı seviyordu. Sonra ayakta durmak istediğimi söyledim kalktım doğum yatağının ayak ucunu dirseklerimi koyabileceğim şekilde yükselttiler,ayaklarımın altınada kalın yatak koydular yine sağa sola sallanırken dedim benim büyük tuvaletim geliyor 😐 ebem yap buraya biz temizleriz dedi meğer kızımmış gelen 🤭🫣 bir ıkındım kafasının yarısı çıktı,istemsizce oluyor ama bu tutamıyor insan 😂 sonra dedim eşimle görümceme dizlerim tutmuyor tutun beni diye attım kendimi ikisinin kucağına ebenin biri ortası delik doğum taburesi getirdi oturdum üstüne bir daha ıkındım kafası çıktı ohhh dedim arkasından bir daha ıkındım kızım doğdu çok güzeldi tabi son anda Allahım kurtar beni diye bağırdım hatırlıyorum 🤪 tırnak ucu kadar yırtık vardı orayada ilaçlı pamuk koydular geçti gitti çok şükür 🤲🏼❤️