Sonunda banada yazmak nasip oldu. Burada hep en önce doğum hikayelerini okurdum. Aslında bir normal doğum yaptım ama onda 27 haftalıktı bebeğim ve ölü doğum yaptım. Onun travması ile bu gebeliğimi isteğe bağlı sezeryan istedim hep. 1 hafta önce tam 38+0 olmuştu haftam, gündüz normal tuvalet ihtiyacımı yaparken nişanım geldi. Biraz telaş yaptım aslında hiç bir sancı ağrı hissetmiyordum. Doktorum gel dedi nst baktı düzensiz sancılar var dedi. Sezeryan için planlanan tarihe 3 gün vardı. Eve geldim o gece uyurken suyum geldi. Hemen aradık doktoru bu sefer hazırlıklı gel dedi hastaneye. Nst yine düzensiz sancı çıktı ama benim ağrılar başladı hissediyordum. Madem dedim işler böyle normal doğuma dönmek istiyorum. Açılma olmasını bekledik saatlerce sancı odasında takip edildim. Bir yandan suyum geliyordu sürekli daha ve açılma 3 cm geçmedi bir türlü. En son bebek strese giriyor dedi doktor ve korktum sezeryanı kabul ettim. Ekip gelmesini beklettiler biraz daha sonra hemen ameliyat önlüğü giydirip ameliyathaneye indirdiler. Hemen sonda takıldı. Takarken bir şey hissetmedim çünkü aşırı sancı çekiyordum. Normalde spinal anestezi istiyordum ama sancım o kadar çoktu dakika da bir geliyordu bu şekilde yapamam dedi uzman ve genel oldum. Saat 04:25 de oğlum dünyaya geldi. Beni ameliyata almaları ve bebeği çıkartmaları 10 dakika sürmemiş. Sonrasında annemle eşim görmüş oğlumu kapıda. İlk beni yukarı aldılar koridorda ayılıyordum. Ama genel anestezi olunca gerçekten direk acı çekerek uyandım. Hatta baya bir bağrınmışım acıyor vs. Diye. Ben hayatımda ilk defa ameliyat oldum. Başıma gelecekleri bilmiyordum. Ama ne mide bulantısı ne baş ağrısı oldu. İlk ayağa kalkış biraz zor oldu. Sonda çıkarken hafif bir idrar yanması gibi hissettim sadece. Onun dışında tabi kolay değil yatarken kalkarken zorlandım. Şuan 1 hafta oldu daha iyiyim ağrılar hafifledi. Sütüm daha hastanede geldi aslında ama bebek biraz emiyor, biraz sağarak veriyorum. Şöyle de bir şey oldu bugün ağrılarım ve karınımın sertliği bir anda geçti. İlginç gerçekten ama rahatladım. Yani 1 hafta içinde baya toparlandım diyebilirim. Ama ben hiç oturmadım ayağa kalktıktan sonra sürekli yürüdüm. Eve geldim hastaneden gelen çiçek vs. Hediyeliklerimi ayarladım. Bence iyileşmenin sırrı bol hareket ve sıvı tüketmek. Ayaklarımda ödem var oda zamanla geçer diyor doktor illaki. Benimde hikayem böyledi yine merak edip sormak istediğiniz bir şey olursa cevaplarım.