Merhabalar. Hamdolsun bana da yazmak nasip oldu. Özel takipli oldugum doktor 39 da çocuğun 3800 olduğunu ve daha fazla kilo almaması gerektiğini söyledi. Yoksa sezeryanla alacaktı. Bende son haftalarda yediklerime ve egzersizlerime çok dikkat ettim. yavrumda 41 e kadar sadece 100 Gr almıştı. 39 +5 te çatı muayenesi oldum çatım müsaitti. Diğer kontrollerde ise acilmam yoktu ve doktor kırk fırın ekmek yemen lazım dedi açılma olması için,! Daha önce de kilodan dolayı gel şimdi sezeryanla alalım dediği olmuştu. Halbuki ben normal doğum destekçisi diye bu hanımı tercih etmiştim. Çocuğum içerde sağlıklı olduğu sürece onun gelmesini bekleyeceğim dedi. 40+5 te kasılmalarim başladı. Üç gün sürdü çok şükür. Çok mutlu oldum. 41+1 de kontrolü mm vardı.hamdolsun 4 cm açıklık vardı ve o sabah korumasız ilişki yaşadım sonrasında sancılarım başladı. Eve geldim ve samcilarimi1 saat evde çektim aralığı ve şiddeti artınca hastaneye gittik sancı aralsrinda yemek de yaptım 🤭 5 cm olunca doktor yatış vericem en düşük suniyle destekliycem dedi. Aslind a ben hiçbir müdahale istemiyordum ama doğum heyecanıyla kabul ettim. O sırada hastaneyle ilgili bir iki sorun yaşadık bunu hastaneyle ilgili bilgi vermek için ayrı bir postta anlatacağım. -İstanbul Bağcılar Şafak Hastanesi - suniyi aldım odama geçtim sancılari şuan asla hatırlamıyorum Rabbim acısını ne olduğunu sildi hafizamdan. Salavat ve zikirler çekerek karşıladım. Nefes egzersizlerini yapamadım çünkü çok garip bı olaymış doğum sancısı. Ama asla korktuğum gibi değildi. En kolayı ne diye sorsanız kesinlikle sancı derim. Lavman yaptılar ister misin diye sormadılar😔 rahatladım ama hoşuma gitmedi. Açıklık 8 cm ulaşınca ebe suyunu patlaticam dedi. Ben bunu iyi bir şey zannettim tamam dedim. Açıklık 10 cm olunca dogumhaneye gittik çatala oturdum veee asıl iş orda başladı. Ha bire ıkındirdilar. İstedikleri gibi yapamadım. Biraz zaman geçtikten sonra saçlarını gördüm dedi ebe elimden geldiignce ıkınmaya calistim ama bebeğim yukardaydi ve ben zorlanıyordum. Çok enerji harcadım. Zannediyorum ki bir iki ikinmada bitecek🤭 yapamayınca yere tuvalet pozisyonu aldılar orda daha iyi yapiyormusum. Bu arada ebe hanım her ne karar benim için yaosada doğum bitene kadar en az 50 kere alttan muayene edip eliyle yerleştirmeye çalıştı. Onun acısı çok kötüydü o an için hem sancı hem onun müdahalesi. Artık elini çek sokma bı daha lütfen deyip yalvardım. Doktor geldi aynı şeyler devam etti. Kendisi mesai saati bitimine bir saat kala bana yatış verdi ve çabuk bir doğum olsun diye de suniyi yapıştırdı. Doğumda da asik suratliydi dört saatlik uykuyla duruyormuş. Ekstra parasını da ödemiştim halbuki. Ben yaoamadikca o sandalyede bekledi bundan sonrası sende güzel ikin deyip durdu. Ben bilmiyorum tam 1.5 saattir ordaymisim. Sevgili eşim geldi sonra ❤️ ortak karar verip karnıma bastiracaklsrini ve ıkınmayi kesmememi söylediler. Böyle bir acı yok. İkindim ve avazım çıktığı kadar bsgirdigimi hatırlıyorum. İkinci ikinmada bebeğim doğdu. Apar topar götürdüler. Çok korktum ve nereye götürüyorlar dedim doktor bana kızdı napabilirker bebeğine niye bağırıyorsun çığlık atıyorsun şöyle ikin böyle ikin… Dedim bu haldeyken niye böyle konuuyosunuz. Neyse. Bebeğim biraz strese girmiş ve kakasını yutmuş yikadilar sonra 10 sn gosterdiler. Dikişler için uyuttular çünkü çok kötü titriyordum. Doktorda sağ olsun beni sakinleştirmek yerine bacak arama oturmuş anestezi doktorunun gelmesini ve eşimin vezbeden ücret ödemesini bekliyordu. Uyandiigmda doktor muhtemelen evine gitmişti. Bende doğum anı tramva kaldı. Ama hamdolsun bebeğim saglikliydi. Her ne kadar hoşnut kalmasam da onun ellerine doğdu. Onu dinleyip sezeryan olsaydım çok pişman olurdum. İri bebek deyip caydirmaya çalıştı kabul etmedim. Hamdolsun iri doğmadı.. çok uzun oldu hakkınızı helal edin. Dogumunuza sahip çıkın güzel anneler . Bir hafta durup durup ağladım . Doğum gecesi kabuslar gördüm. Ebe in ellerini hep içimde hissettim. Halen atlatanilmis değilim. Uzakalra dalıp doğum anı geliyor aklıma. Her şey çabucak olsun diye resmen beni strese soktular ve surecimi yonetemedim. Allah iyilerle karşılaştırsın