bebegimd7 merhabalar, ben 2. Çocuğumu ssvd ile doğurdum şimdi 3.ye gebeyim bunu da normal istiyorum. Yurtdışına taşındık bu doğumum burda olacak. Sezeryan geçmişime rağmen ebem bana ameliyat hakkın var ama yine de önermiyoruz dedi. Yani ssvd çok rutin hiç korkutmuyorlar. Asıl ameliyata çok sıcak bakmıyolar. Türkiye de ilk doğum yapacaklara bile normal doğumu sürekli kötüleyen bir kitle var, kaldı ki ssvd hakkında iyi düşünmeleri zaten beklenemez:) malum agzı olan konuşuyor. Doğum yapmamış insanlae bile yorum yapıyor. Benim hiç dikişim olmadı bunu da normal doğuma kendimi çok iyi hazırlamış olmama ve özel ebe desteğine bağlıyorum. Ben hiç yatmadım hep yürüdüm perine masajları yaptım. Kızımla oğlumun arasında tam 3 sene var hiçbir sıkıntı yaşamadım. Doğumda 3-4 saat sancı çektim sonra epidural aldım. O kadar olur insan çıkıyor içinden:)) sana en büyük tavsiyem ssvd istiyosan birincisi kimseye fikrini sorma hatta çevredekilere söyleme bile, 2.si imkann varsa bir ebeyle ilerle ve ssvd yi gerçekten destekleyen bir doktorla ilerle. Çünkü kimisi başta destekliyor dpğuma yakın bahanelere başlıyor. İstanbuldaysan benim doktoru kesinlikle öneririm. Türkiye de olsam yine ona giderdim