Asla içinizi karartmayın. İlk gebeliğimde yoğun ağrılarla detaylıda rahim ağzı uzunluğunun 5 mm olduğunu öğrendim ve acil Serklaj oldum yatarak her gün proluton vurularak 34. Haftada 2520 gr kızım doğdu 15 gün küvezde kaldı bu sırada sezeryan sonrası ilk kalkışılm ölüm gibiydi bayılıyordum zor tuttular dikişimin sağ tarafı deli gibi yanıyordu 9. Gün tam oradan kan akmaya başladı o güne kadar dikişlerin üzeri kapalıydı doktor neden olduğunu da anlamadı ve kendim pansumanla havalandırmayla iyileştirdim ikinci çocuğa neredeyse tövbe etmiştim taki geçen yaz bir deli cesaretiyle karar verdik ve hemen hamile kaldım tabi ki doktor değiştirdim ve Çorlu vatan hastanesi Orhan ATEŞERden ilk randevumuzu aldık hayatımızın en doğru kararıydı ilk zamanlar her şey yolundaydı ama önlem amaçlı 13. Haftada Serklaj oldum. 20 haftalıkken detaylıda bebeğin dikişe dayandığını rahim ağzının 16 mm olduğunu söyledi perinatoloji uzmanı ve bana 30. Haftayı göremezsin dedi🥹 Orhan beyle görüşüp her hafta kontrol (alttan çok yüklenmeden vajinal ölçüm) her gece 1 vajinal progestan ve her hafta proluton iğneyle tedaviye başladık artı istirahat tabiki
Bu aşamadan sonra kalça altında yastıkla hep yattım arada 5 dk oturdum ama yemeği bile uzanarak yedim en önemli şey serklajda enfeksiyon ilk gebelikte hep enfeksiyonum vardı o yüzden bunda enfeksiyon olmaması için;
- Günlük en az 3 lt su
- Her WC sonrası ilk önce peçeteyle akıntı takibi sonra sirkeli su ile taharet aldım
- Özellikle sabah kalkınca ,gece yatmadan ve mutlaka her büyük tuvalet sonrasında taharet sonrası peçeteye baticon döküp vajinayı onunla sildim
- Evde İç çamaşırı hiç giymedim
- Progestanı atmadan önce elimi güzelce yıkayıp baticonla ovaladım duruladım ve kolonya tada dezenfektanla iyice dezenfekte edip öyle fitili attım
İlk hedefimiz olan 26. Haftada 2×2 ciğer geliştirici yapıldı
İkinci hedef 32. Haftada tekrar 2×2 olarak tekrarlandı
Böyle böyle derken 38. Haftaya sadece üç dikiş tutarak geldi bebeğim 🥹
Doğumum çok güzeldi belden uyuşturup sezeryan oldum ve oğlum 52 cm 4330 gr olarak dünyaya geldi 🥹
En korktuğum şey o ilk ayağa kalkmaktı ama o kadar güzel geçti ki birincide hastaneden tekerlekli sandalyeyle çıkan 12 gün kendi başına doğrulamayan ben 1 gün bile yatmadım 🥹 deseler inanmazdım o kadar korkuyordum ki o doğuma son bir hafta kala herkes heyecanlanırken ben kurbanlık gibi duruyordum ve sadece korkuyordum ama her şey çoooook güzeldi umarım bu durumda olup korkanlara ve daha önce kötü tecrübeler edinmiş olup korkanlara umut olur şuan 34 günlüğüz aşımız yapıldı boyumuz 60 cm kilomuz da 5840 olmuş e bir maşallah alırız öptüüüük 🧿 🥰