Hulu61 merhaba. Merkeze atandıysanız kötünün iyisi olmuş olur sizin için. Ben Çıldır ilçesindeyim. Bakıcı için sorun yaşamazsınız çünkü benim tanıdığım ev hanımı olan çoğu memur eşleri bile ufak çocuğu yoksa bakıyor çalışan annelerin çocuklarına. Yapılacak hiçbir aktivite olmadığı için bakıcı konusunda zorlanmazsınız etrafınıza duyurduktan sonra bakmak isterler.
Hiç unutmak Ben ağlayarak geldim buraya eşimin beni teselli ettiği tek cümle “Gratis varmış” 🤭 ama o da merkezde. Kötülemek için söylemiyorum ama hiçbir şekilde hiçbir açıdan gelişmemiş bir şehir. Sağlık açısından da çok geride kaldığını düşünüyorum. Direkt sizi Erzurum’a yönlendiriyorlar. Ben bulunduğum ilçe için esnafları güler yüzlü ama her şey çok pahalı. Sebze meyve ve özellikle yeşillik çok çok pahalı. Bizim ikinci senemiz ilk sene alışabilmek için iki haftada bir göle gider piknik yapardık. Ama soğuklar başladıktan sonra dışarı dahi çıkmak istemeyecek duruma geldik. Yapılacak tek aktivite piknik. O da ne yazık ki bir süre sonra bunaltıyor insanı. Hep kötü konuştum ama buranın tek avantajı sakin bir şehir olması. Ben 14 haftalık hamileyim. Her hastaneye gittiğimde hastanenin kokusunu size tarif edemem. Buranın geçim kaynağı hayvancılık asla kınamıyorum. Yanlış anlaşılmasın söyleyeceğim ama insanlar sabah ahıra gidip aynı üst başla hastaneye gidiyor. Ayakkabılarına yapışmış tezek kokuları onlara çok normal geliyor çünkü onların normalı bu. Kısacası Allah gerçekten sizinde bizimde hepimizin yardımcısı olsun 🌸