Poleny Merhaba. 24 haftalık hamileyim. Bebeğim detaylı ultrasonsa ve son 3 ultrasonda sağ elinin orta ve baş parmağı hep kapalı. Solu ise 2 kez açık gördük. Parmakları tek tek açıp kapatıyor ama tam olarak sağı açmıyor. Doktorumuz aminyosentez önerdi. Bu durumu yaşayan var mı. Çok endişeliyim..
Hulo2105 Poleny bizimkinin elleri hep yumruk ama detaylıda bütün parmaklarını net gördün saydık o şekilde bakmıyor mu doktorunuz?
Poleny Kelebegimmm detaylıda herşeyi normal çıktı çok şükür ama el açmama durumu trizomi 18 bulgusu olabilirmiş. Parmak yapışıklığı, kası hareket ettirememe durumuda olabilirmiş tabi. Ama en kötü ihtimal beni çok korkutuyor
Oyku60 Benim bebeğimde sol parmaklarini açmadı ama doktor sorun görmedi kapaliyken saydı ne varki bunda
Poleny Hulo2105 evet parmakları kapalıyken net göründü ve sayıldı. Ama açık görülmeside gerekiyormuş. Kaç haftalıksınız peki ve doktorunuz açıl görülmesi gerekiyor demedi mi
Kelebegimmm Poleny yani bu ameliyyatla duzelmiyormu?insaAllah oyle bisey yoktur.ama olsa bile uzulunce duzelmezki Allahdan gelen herseye razi olmak gerek bence😊
Hulo2105 Poleny valla 27. Haftadayım ne detaylı doktoru ne kendi doktorum hiç öyle bişey demedi. Fetal dna da yaptırmıştım hiç sorun çıkmadı şükür hep elleri yumruk
Poleny Hulo2105 fetal DNA yı ne zaman ve ne için yaptırma gereği duymuştunuz? Çünkü doktorumuz fetal DNA yaptırarak genlerde sorun olup olmadığını görebiliriz dedi
Umutmirzainci Poleny benim ilk kızım eli hep yumruktu 🤷🏻♀️ Fetal de çok güvenilir değil biz yaptık turner geni çıktı amniyosentez yaptık yalan olduğunu öğrendik 🤦🏻♀️
Hulo2105 Poleny ben söyledim doktora 2lü yaptırmak istemiyorum fetal dna diye bişey varmış dedim. O da zaten 2 linin güvenirliliği az bende sana onu önerecektim zaten her türlü para vereceksin teste biraz daha ver en doğru sonuç vereni yaptır dedi.
Poleny Umutmirzainci eli yumruk olduğu için mi yaptırmıştınız? Umarım herhangi sağlık problemi yoktur ama yaşadınız mı sağlık sorunu
Umutmirzainci Poleny hayır ilk kızımın hep yumruktu,bi sorun yaşamadık,doktor da demedi bişey,bu gebeliğimde kendi isteğimle (hiç bulgu yokken fetal yaptırdım turner sendromu denildi amniyosentez yaptık yalan çıktı)