Merhabalar, bende aynı durumda olduğum için bikaç bişey söylemek istedim 11 haftalık hamileyim bende ve öncesinde günde 1 paket sigara kullanıyordum ayrıca stresli bi mesleğim var bütün bunların arasında bırakmam tabiki mümkün görünmüyordu üstelik 1 tanede düşük geçmişim var.. Tabikide bebeğimizin sağlığı için içmememiz gerek ama sigarayı bırakırken bırakamama korkusu verdiği stres beni günün çalışma saatlerim dışında yatağa bağımlı yapmıştı içmemek için sadece uyumak istiyordum bunun yanında mide bulantısı halsizlik hormonlardaki değişikliklerden kaynaklanan hayatı bi sorgulama durumu depresiflik birde bunlarla uğraşıyordum. Eminim bi çok anne adayıyla aynı duyguları paylaşıyoruz. Günde 2-3 e kadar düşürdüm sigaramı incelttim daha hafif bi sigara tercih ettim derken 2 gündür sigara içmiyorum. Bunları denerken bırakıcam kafasıylada yapmadım çünkü ilk gebeliğimde herşeye dikkat etmeme rağmen sebepsiz düşükle sonuçlandı. Şimdi ise tabiki sağlıklı besleniyorum dikkat edilmesi gerekenlere dikkat ediyorum ama çokta kasmıyorum çünkü olacak olan oluyor. Bebeğini düşünmüyorsun diyenlere ise kendini anlatmaya çalışma çünkü farklı açılardan bakıyoruz duruma. Gerçek sigara tiryakilerinin şuan bizim gibi cebelleştiğini biliyorum.. ne yani sigara içen anne kötü anne mi oluyor bebeğini düşünmeyen mi oluyor.. başarabileceğini sende biliyorsun hatırlatmak istedim.. Banada iyi oldu içimi döktüm :) Sağlıkla kalın