Eme2 Azizenurrr merhaba benim IgM 1,2 çıkmıştı igg de yüksekti. İgg o kadar önemli değil de IgM için bir de ayrı bir test yaptı rubella avidite diye onun yüksek çıkması gerekiyordu yüksek olunca hastalığı 3 ay ve daha öncesinde geçirdiğini gösteriyormuş. Benim o da yüksek çıktı sorun yok dedi Dr. Ama ben hamile olduğumu bilmiyordum başta öyle bir hastalık geçirdim ki covitten daha fena idi. Geçmiş olsun sizinki benimki kadar yüksek değil ama takip edin muhtemelen Dr avidite testi isteyecektir.
baharmom35 Azizenurrr korkup korkulmayacağını doktorun avitide testi yaparak anlayabilirsiniz çok hassas sonuçlar avitide yüksek çıkması lazım yüksek ise korkulacak biri yok ama düşükse suanda geçiriyorsunuz demektir oda sıkıntılı ama su var antibiyotik veriyor bence herkes gebelik düşünmeden önce ilk bu testi yapmalı gebelik olunca da çiğ etten kedi köpek pisliğinden falan uzak durmalı
drn5410 Azizenurrr benimde igg igm yüksek çıktı avidite testi istedi ilçede oturuyorum merkezde şehir hastanesine kadın doğuma gidip söyledim ordan verdim dış laboratuvar kanı araya ramazan bayramı girdi sonuçlar 3 haftaya çıktı benim değerim yüksek çıktı 74 falandı çok şükür o da hastalığı 3 ay öncesinde geçirdiğim gebelik dönemine denk gelmediği anlamına geliyor o da sizden de avidite ister ama beni doktorum çok korkutmadi ya öyle gayet rahat karşıladı kan verdik değilmiş dedik geçti gitti çok şükür sizinde öyle olur inşallah
Azizenurrr Eme2 çok önemli ve çok riskli hemen acil kelimelerini kullanınca doktorlar insanın aklı gidiyor çok teşekkür içim rahatladı birazda olsa Allah razı olsun
aycaoztas Aavidire testi yaptırın bende yaşadım bu sorunu sizi çok iyi anlıyorum, zaten genelde görülrn birşey değil, testi yaptırın ne zaman geciediğinize bakıyorlar
Azizenurrr nazel123 ben hamileliğimin başında ateşli bir rahatsızlık geçirdim ama o zaman hamile olduğumu da bilmiyordum doktor da hepsine bakmış ama önemsememiş diğer doktor çok riskli bişey diyince korktum bende sizin doktorunuz demeli gerek görmemiş
amayinedeiyiilerledim nazel123 gebelik rutinlerinde bakılmıştır mutlaka. Hamilelik kesinleştiğinde yapılan testler. Hamileliğin başlarında hiç kan testi vermediniz mi.?🤔
Ezgi49_ Azizenurrr inanki hiç bisey de olmuyor benim hepsi yüksek çıktı igm igg toksoplazma kafayı yedirdiler bana artık test üstüne test ondan sonra negatif çıktı yani sorun olmuyor kafanı hiç yorma derim ben
baharmom35 Azizenurrr yoktur merak etme ayan vücudunda vardır ama önemli olan bağışıklık evet çok tehlikeli gebelik de çok riskli ama çoğu insan bunu zaten geçirmiş ve bağışıklık kazanmış oluyor hiç geçirmemiş gebeliğin başında geçirmiş olanların sıkıntı birde öyle bişi ki vücuda girdiği zaman vücud buna karşı parazit üretiyor 3 hafta da bağışıklık kazandırıyor ama tahliller De hep yüksek çıkmaya devam eder
baharmom35 Azizenurrr mesele de zaten bağışıklık kazanmış eskiden geçirmiş olmak yeni değilse sorun yok ki bence sanmıyorum emin ol çok eskiden gelmiştir vücuduna ve çoktan bağışıklık kazanmıssındır