Bebemiz Evde yemek sonrası 1.saat tokluk ölçümü yapanlar acaba o 1 saat inde su tüketiyor musunuz? Yani doktorunuz su tüketin dedi mi ? Benim daha şeker yüklemesi yapılmadı ama evde kendim ölçüyorum dikkat etmeyince 1.saat 170 fln çıkıyor. Bu bir saatlik aralıkta su içmek gerekir mi veya olumsuz etkisi varmı su içince düşüyor sanırım ama bu da sonucu yanıltır mı ?
niyetimkalpkirmamak Bebemiz bence bi yaptır yüksek 170. Ağzıma aldığım ilk lokmadan itibaren 1 saat sonrası ölçülür Mesela 19:21 de o lokmayı yuttuysan 20:21 de ölçüyorum. Su felan içmiyorum. Aslında yürümek su içmek düşürür müş. Yoğurt ayran süt içersen düşermiş
Btm571 Bebemiz doktorum açlık 95 üstünü geçmesin dedi ama toklukta 120 geçmesin ama ne hikmetse dikkat ettiğim halde daha çok çıkıyor bugün ölçüm açlık 97 tokluk 147 çıktı ve açıkçası korkmaya başladım bir sıkıntı olurmu acaba ve git gide canim daha çok tatlı çekmeye başladı
Rojdademirkol Ben iciyorum ya meyvede yediğim oluyor zaten şeker varsa böbrekler onu suzmuyor her türlü yuksek çıkıyor 1.saatte. benim doktorum mak 140 dedi toklukta, acliktada mak 100 dedi. Beyaz ekmek, makarna,pilav bu üçünu kestiğiniz an dengeleniyor zaten
Bebemiz Rojdademirkol evet ke Rojdademirkol evet kesinlikle beyaz ekmek makarna pirinç pilavı vs yemiyorum ama kuru fasülyede bile çok yemediğim halde 1.saat 176 çıktı yanında yoğurt vs tüketmiştim. Sizin 1.saat için mi max tokluk140 dedi
niyetimkalpkirmamak Bebemiz ilk 1 saat önemli. 140 sınırdır. 2. Saat de 140 altı olması lazım. Bak canım ben çok araştırdım. Ve sonunda yaptırdım. Garanti olsun. Şeker ölçüm aleti yanıltır. Sen doktorlara güven ve yaptır. 50 yaptırdım yğksek çıktı. 100 gram yaptırdım şeker cıkmadı. İçim çok rahat ve artık parmak delmiyorum
mineoksuz11 Bebemiz 120 tokluk sınırı dedi ama mesela benim 100-110 bile olsa rahatsız oluyordum hissediyordum şimdi o kadar olmuyor
Rojdademirkol Bebemiz evet gebelikte 1.saat önemli. Eger böyle yüksek çıkıyorsa yürüme tavsiye ederim canım. Ben yemekten sonra 15 dk bile yurusem fark ediyordu. Çıkma şansın yoksa evin icinde git gel hareket yap. Birde yeni mi başladın ölçmeye? Eger yeniyse boyle olmasi normal vucut bir süre sonra dengeler kendini şekere karşı
Bebemiz niyetimkalpkirmamak evet ilk lokmayı aldığım an alarm kuruyorum bakıyorum. Peki su içmemek mi gerekiyor o süreçte yani düşmesi daha iyi değil mi bu yanıltır mı
Bebemiz niyetimkalpkirmamak o nasıl oldu acaba 50 ile yüksek çıkıp 100 de çıkmaması . Bir de evde ölçünce sizin ortalama kaç çıkıyordu acaba ? Benim daha şeker yükleme haftasına gelmedik. Evde yüksek çıkınca tedirgim oldum şeker yüklemesinden korktum açıkçası bir zararı olursa diye onun yerine doktoruma soracağım diyete devam edip şeker yüklemesem daha mı iyi olur diye
niyetimkalpkirmamak Bebemiz şeker yüklemesinde ek olarak bir şey yeyip içirtmiyorlar. Sende 1 saat boyunca içme. Garanti olsun diye doktora sor. Aslında şeker yüklemesi kötü bir şey değil. İnan bende çok tedirgindim ama iyi oldum şekeri olanı normal doğuma almıyorlar. Eğer özel has. Gidiyorsan doktorunla karar verebilirsin. Bu şeker yüklemesini tüm dünya yapıyor.
Bebemiz mineoksuz11 anladım ben de 1.saat ölçüyorum 140 ın altında çıktığı günler 2.saat 120 altında çıkıyor. Ama ben bayağı az yiyorum çok dikkat ediyorum yine de yüksek çıknca moralim bozuluyor. Artık akşam yemeklerimi 2 ye böldüm 3 er saat arayla yarım porsiyon yarım porsiyon yiyorum . Çoğu zaman yarım dilim buğday ekmeğiyle yine de yüksek çıktığı oluyor özellikle kuru fasülye veya barbunya da
mineoksuz11 Bebemiz ben hiç beyaz ekmek tüketmedim hep tam buğday tükettim makarna vs yemedim tatlıdan da soğumuştum zor olmadı birde basmati pirinç yiyebilirsin demişti doktorum birde ilk zamanlar düşmüyor diye stres yaptım yükseliyordu sürekli şimdi düşünmüyorum ama diyete aynı şekilde devam ediyorum daha normale döndü şükür rahatsız ediyor ama dediğim gibi 100 ün üzerine çıktığında