minnakbebem tuvalet eğitimi 18-36 ay arasında verilmesi gerekiyor tabi bu çocuktan çocuğa değişir benim kızım biraz geç konuştu benim hamileliğim taşınmam derken 32-33 aylarda verdim ilk önce iki basamaklı tabure aldım dalinin köpük sabunununu kutusu süslü dikkat çekiyor birde papianin kızlı bi rulo havlusu var bunlarla önce elini yikamayı öğrettim öncesinde hep kucağımda yikayıp çıkartırdım kendisi ellerini yikayıp kurulamayı öğrendi klozetin üzerine koyulan kapaklardan aldık kendisi seçti ahtapotlu hadi kızımahtapota gidelim diyerek bir haftada öğrendi ilk başlarda çok fazla kaçırdı belki günde beş sefer üst baş değiştik çok sabırlı olmak gerekiyor asla bağırıp kızıp veya pis oldun vs diyip utandırmamak lazım ben ödüllendirmedim de buna da karşıyım stickır vs almadım alıştırma kilotu kesinlikle almayın onun yerine bir paket kilot bez aldım gündüzleri takmıyorum ilk bi iki gün kullandık geceleri kilot bez giydiriyorum çoğu zaman kuru oluyor onu da giydirmemem gerek ama son ayımda olduğum için gece kucaklamak zor oluyor birde kesinlikle tek kişi ilgilenmeli başkası asla tuvalete götürmesin inanın sabırla bir hafta sürüyor