Bugün tam 6 gün oldu geçen hafta bugün dü bu yaptıklarım daha dün gibi ☺️ Doğumun tabi ki de zor zamanları var ben geçen hafta perşembe bunları yaptım gece 12 de hafif sancım oldu biraz da kanlı akıntım oldu doktorumu arayıp haber verdim doğum başlamış 48 saat içinde doğurursun evde karşılayalım dedi zaten gün içinde kendimi çok yormuştum gözlerim kapanıyordu yattım sancılar şiddetli oldu ve 10 dk da bir olmaya başladı sonra kalktım duş aldım rahatladım falan biraz dolandım annem uyandı o sırada sancılar geldikçe çömeldim annem belime masaj yaptı gece 3.5 gibi uyumuşum 5 gibi uyandım sancılarım arttı eşimi kaldırdım sabah 7 gibi hastanedeydik açıklığıma bakıldı 2.5 cm di ben dedim yok yapamam bu açıklıkla bu sancı ilerisine dayanamam derken bir saat sonra 5 cm 7 cm derken 7 de ben yapamayacağım dayanamıyorum diyerek epidural yaptırdım doktorum yapmayalım dedi doğum yavaşlar dedi ben yine de o an kaçamak bir şansım olduğunu bildiğim için istedim sonra biraz daha geçince 9 cm tam açıklık doğumhaneye alındım ebeyle 3 ıkınma tam ıkınmayı beceremedim doktorum geldiğinde 3. Ikınmada bebek çıkmıştı orası muhteşem bir rahatlama dikiş sırasında doktorumla ben doğurmamışım gibi sohbet muhabbet falan epidural olduğum için yürüyerek çıkamadım sadece bence benim doğumum kolaydı zaten doktorum ve ebelerimde ilk doğum olmasına rağmen çok kolay olduğunu söylediler çok hızlı ilerledi hemen ayaklandım umarım herkesin doğumu böyle kolay olur ☺️