Esra58 Arkadaşlar aranızda gebelik şekeri yptrmayan varmı yaptrmasak bi sıkıntı olur mu ?? Cevaplarınızı bekliyorum
Burjucan Esra58 ben de yaptırmadım 23 haftalığım 3 gün önce kontrolüm vardı doktor da birşey demedi ben de sormadım gebelik şekeri şartmı ki belki bebeğin de annesinin de kilosunda bir problem görmezse istemiyordur diye düşünmüştüm ben
KlncA Esra58 arkadaşlar bence bu kadar hafife almayın sadece annenin veya bebeğin fazla kilo almasıyla falan anlışılmıyor. Yahu gebelik şekeri varsa ve önlem alınmazsa ani anne ve Bebek ölümlerine bile sebep oluyor daha ötesi var mı?? Hem doktorum hem de sağlık ocağında benden sorumlu ebe bunu söyledi bana. Şker yüklemesi dediğiniz şeyde aldığınız şeker bir dilim pastadan bile az, kimse yemiyor mu bukadar şeker de yüklemeden korkuyosunuz??? Zaten şekerden bukadar uzak durabiliyorsunuz yaptırmayın. Ama hayatınızda paketli gıdalar şeker ekmek pirinç varsa mutlaka şeker ölçümünüzü yaptırın.
Calasun Esra58 yaptir seker varsa kontrol altina almaz isen bebek fazla kilo almaya basliyor, erken dogum riskin cogaliyor,,,,, baya etkisi var
Usakli64 Esra58 ben yaptirip sıkıntı yasayanlardanim çünkü yüksek çıktı ve diyete basladim.. Kafaya da taktigim icin huzurum yok yagli bisey yesem agirlik çöküyor olcuyorum düşük yani psikolojik olarak cok yipratici bebege zarar gelir korkusu var... Son 10 hafta insallah saglikla dogururum
Defne00Duru Benim 2. Hamileliğim ilkinde yaptırmamıştım bi Sıkıntı olmadı ama bu hamileliğimde yaptırdım Ve şekerim sınır da çıktı ki ben 33. Haftamdayım ve 4 kilo aldım henüz kiloyla bi ilgisi yok doktorum da kontrol altında tutmak için ölçüm verdi ilk olarak hafta 5 gün ölçtüm sonra 2 gün şuan haftada 1 ölçüm yapıyorum ve çok şükür herşey normal