Gulll00 Ben ilkini genel olmustum korktugum icin belden uyusma istemedim. Ama 2 cesiti varmis aslinda yine korkuyorum ama toparlanmak ayilmak daha rahat oluyormus galiba. Siz hangisini tercih ettiniz
saudade_ Gulll00 epidural normal doğumda belden yapılan ağrı kesicidir. Spinal ise sezaryende belden yapılan uyuşturmadır
FyA Gulll00 sezeryandada epidural oluyor birisi çok bilmiş gbi sezeryanda epidural olmuyo yazmışta benim arkadaslarım sezeryanda epidural oldular 2side daha yeni oldular
Firstpreg Gulll00 Epidural omuriliğe yerleştirilen, ağrı kesici bir kataterdir. Dolayısıyla anestezi değildir. Spinal ise belden aşağısını uyuşturan bir anestezi türüdür.
Gulll00 ipeklinaismom sonrasinda nasildiniz ameliyat sonrasi. Bi de ameliyati olurken korkmadiniz mi belin acidimi igne olurken. Herseyi hissettin mi bebegi cikarirlarkem
ipeklinaismom Gulll00 ameliyat hanede iğne vurulirken ötürü pozisyondan omuzlar aşağıda kıpırdamadan duruyosun iğnenin girişi hissettim acımadı ama.enjekte edince ilacın inişini hissettim o biraz yaktı sonrası hemen yatırdılar sonda takıldı hissetmedim ayaklarımda karincalanma oluyo hemen anında. Sonra önüne perde gerdiler . Doktor geldi bı kaç soru sordu o arada yaşım nereliyim falan filan başımdaki hemşire sol tarafı gösterdi şimdi oraya bak dedi kafamı çevirdim bebek gelmiş 3-4 dk ya çıktı bebek. Sonrasında uyutalimmi diye sordular bana ben istemedim. Acı ağrı hissiyat cekistirme hicbisey hissetmedjm kusursuzdu. Odaya aldılar 4 saat sonra ayaklarım.yavastan açıldı kanama çok olmadı dikiş ağrısı da asla olmadı sızlama şeklinde oldu 6 saat sonra ayağa kalktım ilk kalkış da zor değildi karşıya yukarı bakman gerekiyor basının donmemesi için sonra iki saatte bir yürümeye kalktım . Eve geldim cok iyiydim 3. Gün evimde temizlik yaptım dicem.o ki kişiden kişiye değişir belki ama kendini korkutma 25 yaşındayım damar yolu bile açtırmış insan değildim ama çok kolay geçti şükür baş ağrısı da olmadi
Selma2412- Gulll00 ben devlet hastanesinde spinal oldum canım 2 gün önce ama benim için şöyle bişey vardı ben normal doğum sancısı çektim sonuna kadar 9 cm açıklık ile sezaryene alındım yalvarıyordum o iğneyi vursunlar da sancım dursun diye yani kimi için o iğne nimet kimisi için korku 🥺 üzülme ama hiç acıtmıyor sana dokunduklarını hissediyorsun ama acı ağrı asla olmuyor uyuşukluk oluyor bebeğini görünce kokusunu çekince herseye değiyor diyorsun 🥹 ilk gün zorlanırsan ondan da korkma ilk gününle 3.günün aynı olmıcak 🌸
Merve022019taha Bende ilkinde genel olmuştum ozel de,şimdi devlette yapicam.30 haftaligim yine genel istiyorum ama devlette bize kolay kolay genel yapmiyorlarmis.istege bağlı yapıyorlar mı acaba.
Alyadefne ipeklinaismom ne güzel canım peki kulakta uğultu doluluk hissi falan oldu mu bazısında çınlama bile olmuş kulağında siizn oldu mu?
Epifizbezi Firstpreg şeyi merak ettim arkadaş spinali koldan verdiler dedi nasıl belden aşağı uyuşuyor
Epifizbezi Gulll00 ben hem episural hem spinal oldum ikisi birlikte hiç bişey hissetmiyorsun ikisi bir olunca ne sarsıntı ne hissetmek
Alyadefne Epifizbezi katateri siz taburcu olurken mi çıkardılar gece sizde kaldı değil mi uyurken? Birde çıkarırken acı hissettiniz mi?
MorKelebek54 Gulll00 bende spinal oldum cok rahattim vala. Olcaksan kesinlikle spinal ol tabi doktorum uygun görürse ☺️
Epifizbezi Alyadefne çıkarırlarken hiç acı hissetmedim ama ne zaman çıkarttıklarını hatırlamıyorum 5 yıl oldu