demett300 Kızlar kan sonucum hep bu şekilde çıkıyor laboratuvar teknikeriyim anladığım kadarıyla kanım ve değerim düşük ama doktorum normal diyip duruyor anlamadım
momofmychildren demett300 çok ufak bir fark olunca doktorlar sıkıntı olmadığını söylüyorlar gıda ve ilaçla düzeliyor benim de kan değerim 1 tık düşük ilaçlara devam et diyor sadece
miniminibebek Bende kayda değer bi anormallik görmedim canım sadece ferritin alt sınırın biraz altında ona demir ilacı kullanabilirsin ama ben olsam çok ta düşük değil bol bol demir içeren besinler yeterli olur ve bence demir ilacını kullanmaya başlayıp bıraktıktan sonra demir depon daha da boşalıyor deneyimlemiş biri olarak yazıyorum :)tek başına mchc de bi anlam ifade etmez hemoglobin vs gayet iyi 😌
MrveNhrCglr Demir için benim 20 ye düştüğünde ilaç takviyesi başladık , ben aynı zamanda hematoloji takipliyim , demir için takviye almanızda fayda var gebelik haftanız ilerledikçe bebiş demiri daha da emecek.
HmerveK demett300 değerlerin normal aralıkta ancak düşük değere yakın. Doktorlar ilaç vermektense yeme şeklini düzenlemeni istiyorlar. Daha çok et, tavuk, ceviz, fındık yiyin bol bol☺️