Fatmaykt Bir gün çocuğum olmuyor yani bir akrabamız Ümre ye gitmişti orada böyle bir incir getirmiştim ama normal yumuşak incir değil cevizden biraz küçük ama sert bir şey bana bunu içersen çocuğun olur dediler Ve öğlen di kayınvalidem eltim görümcem bir de kayınpeder vardı kayınpeder odadaydı biz kadınlar mutfaktaydık Bir bardak su verdiler bana bunu hiç çiğnemeden yut dediler ben de ne yaptım o kadar büyük ki boğazımdan geçmiyor neredeyse boğulacam nefessiz kaldım parmaklarını sokuyolar gitsin diye ne gitti ne çıktı böyle mosmor oldum kayınpeder geldi böyle sırtıma vurdu hepsini attım kayınpeder onlara kızdı ne yapıyorsunuz gelin boğacak mısınız kızım çiğneseydin iki parçaya ayırsaydın dedi Baba dedim bana bunlar dediki parçaya ayırırsan bebeğin sakat doğar dedi bırak bu yalanları bunları kimler uyduruyor kaynanamlara bağırdı Eltime görümceme kızım dedi sen ikiye kopart öyle ye tamam baba dedim ama şimdi yemeyeceğim tamam kızım ne zaman istersen o zaman al dedi çocuğun olsun sakat olsun bunlara takma dedi gerçekten kayınpeder olmasaydı orada mı olacaktım o kadar parmaklarıyla zorladılar ki boğazıma gitsin diye hepsi tahriş olmuştu ben de 16 yaşındayım yeni gelinim bilmiyorum hiçbir şey onlar ne derse tamam diyordum artık o gün almadım gece namazına kalktım namazı mı kıldım sabah namazımı kıldım ve ağladım Yalvardım Allah’ıma bunu bana şifa yap dün neler çektim gördün ya Rab ben bunu ikiye ayırıp yiyorum Rabbim sen bana bir evlat verdiydim bir ilaçla insan hamile kalıyor dedim ama bu Mekke’den gelmiş dedim sen bunu bana şifa yap ve ben bununla hamile kalayım dedim kurban olduğum o Rabbime ki onunla hamile kaldı daha adet olmadım işte yaradan böyledir İnanarak bir şey yaparsan Rabbim kabul eder binlerce şükür ilk önce darlığına sonra boluğuna Neler çektim yazsam burada sayfa yetmez