esolinaaaaa Kızlar bebeğimin kalbinde sorun var kalpte delik ve damarında darlık var neyse bana kromozom bozukluğu var mı yık mu diye amniyosentez önerildi ama kromozom bozukluğu fetal dna a da belli olmuyor mu?
Ozge18 esolinaaaaa hayır olmuyor Şuan bizde de aynı problemler çıktı amniyosentez yaptırdık fetal dna temiz gelmişti
Ozge18 esolinaaaaa henüz çıkmadı amniyosentez bizde bekliyoruz cuma günü verdim, biz biraz detaylı olması için west istedik doktorumuzda onu önermişti
Bussuk Bende yaptırdım amiyosentez fetal dna hepsi temiz geldi. Ama bebeğim doğdugunda sorun lı dopdu. Yemek borusu mideye bağlı değil yutmayı bilmiyor burun kemiği kulak kıkırdapa yok. Perinotolojiye gittim birde doğuma kadar hiç bişey bilmiyolar. Ben bebeğimi kaybettim
esolinaaaaa Ozge18 ya diyelim ki anmiyo yaptırmak istemiyorum ne gibi sonuçlar olabilir ki sadece çocuğun kalbinde sorun var şöyle anlatayım benim ilk gebeliğim çok zor geçti düşük riski erken doğum riski falan çok şükür sağlıklı doğdu ama korkuyorum yani yaptırmak istemiyorum ben 10.000 fetal dna için boşuna mı para verdim sonuçta genetik problem veya kromozom bozukluğu varsa orda çıkıyor
Karanfill esolinaaaaa fetal DNA amniyosentez kadar kapsamlı degil. Amniyosentezde daha fazla hastalığa bakiliyor
Ozge18 esolinaaaaa fetal DNA’da bakılan hastalıklar var , bakılmayalar var . Orda bakılmayanlardan başka bir hastalık olabilir mi diye bakılıyor . Eğer amniyosentez temiz çıkarsa en azından sadece kalbe odaklanmamız gerekir diye biz böyle bir tercih yaptık amniyosentez sizin tercihiniz tamamen.
esolinaaaaa Karanfill anladım yine de yaptırmak istemiyorum çocukta tamam kalpte darlık var ama bu down sendromu falan değil ki doğduktan sonra da bakılabilir