annelik_4 Bugün kontrolüm var hastaneye geldim bebek iri suyun fazla dedi doktor ama nstden sonra sorcm doktoruma normal doğum yapabilir miyim diye ilk doğum olacak bide iri deyince korktum aranızda bebeği iri denip normal doğum yapan oldu mu kızlar 😶
Dilektemel63 annelik_4 merhaba arkadaşım bana da suyun fazla ve iri bebek dendi doğum pozisyonu bilgisi henüz verilmedi 36.haftadayız ilerleyen haftalarda belli olur şimdi bişey diyemem dedi ilk doğumum normal olduğu için bunun da büyük ihtimal normalle olabileceği söylendi sadece ama net değil
Dilektemel63 annelik_4 Ve şeker takibi önerildi ama şekeri takibim şuana kadar normal değerlerim de bir anormallik yok neden kaynaklı diye sordum şekerine takibe devam et düzenli protein destekli beslen dediler
Mer3459 annelik_4 banada oğlunda iri bebek demişti normal doğum yapmıştım 4 kg denilmişti 3’870 doğdu
gdaslik annelik_4 bana da iri bebek denmişti 3700 ölçülüyordu ultrasonda normal doğum yaptım 3410 doğdu kızım. Doktorum 4 kiloya kadar senin kemik yapın normal doğuma uygun demişti. 4 ü geçerse riske atmam sezaryen demişti oluz takılması olmasın diye
Melson20 Iri derken yani kac kilo? Ve kac haftaliksiniz? 4,5 kg normal dogum yapan cok var. Iri olmasi normal dogumu etkilemiyor sadece dogumu daha onceden de baslatabilirler, fakat Turkiyede normal dogumla zaten cok ugrasmak istemedikleri icin en ufak bir seyde bile hemen normal dogum yapamazsin diyip sezaryene yonlendiriyorlar
Mzzz Melson20 yirtilmenin çok fazla olması içerde cikamayinca bebeğin kolunu kirmak gibi bir çok şey olabilir yani her şey keyfi değil
Mzzz benim kuzenimde iri bebek doğum yaptı ama doktor çıkmazsa bebeğin kolunu kırmak gibi birçok şey söyledi yani cok riski ayrıca benim bebegimjn kilosunu sadece 40 g fazla bilmişti dediği gibiydi iri bebekte ultrasonda net olcemedi için 4500 falan demişti bı doğu 4750 gram Allah korusun illede normal yapacam diye diretseydi ne olurdu bilmiyorum yinede doktorun ile iyi konuş istersen birkaç doktora git bazen ultrasonda fazlada söyleyebiliyor
Melson20 Mzzz Yirtilma dogru sekilde ikinmayinca olabiliyor, 2,5 kg cocuk dogurup yirtilabilende var 4,5 kg cocuk dogurup hic yirtilmayanda. Benim kizim 3,6 kg dogdu yirtilma olmadi mesela. Kolunu kirma olayini da ilk sizden duyuyorum.
Mzzz Melson20 bende doktorumdan duydum omuz takiliyormus mecbur böyle yapiyorlarmis kendisi tamamen normal doğumu destekleyen bir doktor