carpediemm1 canım merhaba öncelikle canını sıkma, (dönüp bakınca baya uzun yazmışım ama okumanı tavsiye ederim aynı yollardan geçtim ve çok yıpranmıştım zamanında, belki biraz olsun için rahatlar) ilk bebeğimde benim de gelişim geriliği vardı doğumu perinatoloji üstlendi. 35. Haftada aynı 2200 gr çıktı, 37de doğumu başlatıcaz dedi. O iki haftada hiç kilo almamış, tam 37de yatışım yapıldı suni sancı verildi 2 gün boyunca ama ben hiç sancı hissetmedim öyle boş boş yattım. kasılma sancı hissetmeyince yarım cm bile açılmam da olmadı, 2 günün sonunda doktor sezaryen artık dedi. Ama benden 1 gün sonra yatan başka bi gebe onda da gerilik vardı, suniyi verdiler 3-4 saat sonra falan 1750 gr bebeği doğdu normal doğumla. Onunkinde ekstra sıkıntılar vardı sanırım kordonda falan, kuvöze girdi bebeği. Ben sezaryenden çıkınca hemen oğlumu sordum, giydiriyoruz gelicek şimdi dedi, herşeyi normalmiş gayet sağlıklı bi şekilde 37+2de 2130 gr doğdu. Tedbir amaçlı 2 gün yattım hastanede, bebekte şişlik gidip 2 kilonun altına düşünce beslenmeyi düzene sokmak adına 3 gün kuvöze aldılar bende anne odasında kaldım sürekli bebeğimleydim yani, 2 kiloyu tekrar geçer geçmez taburcu olduk. Çok şükür bugün doğum günü tam 3 yaş ve maşallahı var hastalık nedir görmedik, senede en fazla 2 kez grip oluyo o da mevsim geçişlerinde, yani metabolizma olarakta gayet sağlıklı, 9 aylıkken desteksiz yürümeye başladı. 1,5 yaşında da anne baba dışında istediklerini gayet dile getirebilecek şekilde konuşuyordu. Evet biraz yaşıtlarına göre minyon ama ne test gerekiyorsa yaptırdık hiçbir rahatsızlığı yok, genetik olduğu kanısına vardı en sonunda doktorlar, eşimde bende minyonuz çünkü 🤗 bu kadar ayrıntıya girme sebebim de, geriden geliyo dedikleri an insanın aklına neler neler geliyo çok iyi biliyorum o yüzden anlattım bebeğimin herşeyini. yüreğini ferah tut bol bol dua et Allah’ın izniyle hiçbir sıkıntı olmaz, ne düşük kilolarda doğan bebekler var maşallahları var hepsinin 🤗