Yardimci olursaniz,yorum yaparsaniz cok sevinirim. Benim icin caresiz oldugum bir konu cunku. Çikolata kistim var. Bu surecte tuylenmem arttı yuz dahil tüm vücutta. Var olan tüyler kalınlaştı. Haliyle cozum arıyorum.

Kist oldugu icin surekli bir hormon dalgalanması var vucutta. Bu da lazerin etkisini belki azaltiyordur diye başlayamiyorum.

Internette tedavi edilirse,tedavi sirasinda ya da sonrasinda lazere baslanabilir gibi seyler yazıyor. Ama tedaviden sonra ne olacak? Surekli ilac mi kullanalim killar çıkmasın diye?

Hastaligi ilk ogrendigim 2-3 yil boyunca dogum konrol hapı ve visanne kullandim zaten. Doktorum artik yoruldun biraz ara verelim dedigi icin biraktik.

Sonra zamanla killarda cogalma ve kalinlasma gordum. Lazerden sonra da böyle olursa diye korkuyorum. Hem zamanim,hem param gidecek cunku.
Zaten bu hastaligin psikolojisi her açidan cok zor. Simdi umut bagladigim lazer gibi yontemlerde işe yaramazsa üzülürüm ve gercekten benim gibilerin işi cok zor.

Cikolata kisti olup,tedavi sureci olmasa da,ilac kullanmadan falan sonuc alan var mi lazerden?

Kist olmasina ragmen azalma yaşayan ya da neredeyse kıllarin bitmesini sağlayabiliyor mu? Lazere gidip il kbaslarda sonuc alsada zamanla sonradan cikma yaşayan var mı kistten dolayi?

Busegul 3 kere gittim. Asla fayda etmiyor. En sonunda tedavi olmadan hormonlarını düzene sokmadan fayda etmez dediler. Evet bitiyor ama sonra tekrar çıkıyor.

GuzelMelegimm
      Yorumunuz icin tesekkur ederim. 3 kere gittim derken sadece 3 seans mi gittiniz? 3 kere seans bitene kadar denediniz mi? Bende bundan korktugumdan baslayamiyorum. Bir dermologa soracağım ama umudum pek yok. O kadar zor bir hastalik ki ya. Psikolojisi ayri zor. 7/24 agri cekmek zor. Saglikli kadinlar gibi killar azalmiyor,bitmiyor. Annem olsun,kiz arkadaslar olsun yillardir agdayla falan aldiklari icin bile azalmis killari. Bende o da yok. Kadin olmak zaten zor. Ama bu hastalikla kadin olmak 10 kat daha zor hale geliyor. Herkes bebek gibi vallahi. Kendimden tiksiniyorum artik. Gobekte,goguslerde her yerimde kıl var. Cok yoruldum hem killarla ugrasmaktan,hemde kendimi kıllı gormekten. Orayi burayi alsam diger yerler kaliyor. Cogalir diye gobek,gogusler,sirt,bel ugrasmiyorum oralarla. Baş edemem zaten. Ne yapacagiz bilmiyorum. Jilet ayri cogaltiyor,lazer işe yaramıyor,agda/makine can yakıyor artik dayanilmaz hale geliyor. Gercekten ne yapacagimi bilmiyorum. Allah size de bana da,bizim gibi olanlara yardim etsin.

Busegul inanın sizi en çok ben anlarım. Yüzüme ağda yapıyorum 2 güne çıkıyor batık batık. Göbeğim göğüs aram sırtım. Artık baş edemiyorum. Ağda yapayım tamam ama sivilce yapıyor batık yapıyor. Jilet kalınlaştırıyor. Bazen ağlıyorum başedemiyorum diye.Haftada bir tüyle kılla uğraşıyorum. 3 seans değil. 3 farklı yere yaklaşık 2 şer sene.

Busegul arkadaşlarım bende de tüy çok diye tüylerini gösteriyor yeminle o kadar tüyüm olsa uzatır örerim hiç almam numunelik saklarım 🤣🤣 moralinizi bozmayın bu bir hastalık. Kalbimiz kıllı olmasın yeter 🤣

GuzelMelegimm bende de oyle. Gogus aramda falan benimde var. Her taraf iste ya. Sac dibimden ayak tabanima kadar kilsiz yerim yok. Disarda erkekleri goruyorum sirtlu falan bacaklarina bakiyorum. Benden az killari var diye uzuluyorum. Bende agliyorum.

Peki bu hormonlari duzene sokmali demisler ya size demek istedikleri ne tam olarak? Yani adet duzenini saglamak mi? Yoksa adet duzenli olsa bile işe yaramaz mi? Ya da konu adetle ilgili degil galiba. Bizde hormonlar surekli dalgali seyrediyor sanirim. 2 ser sene de baya uzunmus. Iste bende işe yaramazsa diye bu işe girisip girismemekte kararsizim. Ilk basta azaldi ya da bitti de sonra tekrar mi cikti sizde?

Busegul bizim gelinimizdede vardı çikolata kisti yüzünden çocuğu olmadı bir süre sülük tedavisi oldu Rabbimde nasip edince hamile kaldı tüy sorunlarıda kalmadi

Lavinya21 yorumunuz icin tesekkur ederim. Suluk tedavisi ilk kez duyuyorum. Cikolata kistini ve killari tedavi eder mi acaba? Sizin gelininiz de hamilelikten sonra tuyler gitmis cunku. Benim onumdeki 3-5 yil boyle bir durumum yok. Sadece suluk tedavisi etki eder mi acaba? Ve bunu kim yapiyor,doktorlar yapar mi?

Busegul adetim düzenlidir. Sadece pcos var bende. Ama çok şükür hamile kalmamda sıkıntı olmadı. Yani canım kollarımda bitti sadece. Yüzümde koltuk altımda falan bitmişti sonra yeniden çıktı aldıkça eski haline döndü. Göğüs ucu çevresinde vardı azaldı. Eldivenle yoluyorum çıkanları. Yine çok şükür eskisi gibi değil ama zorluyor

Busegul doktorlar yaparmi bilmiyorum ama bizim bütün akrabaların yanına gittiği bir kadın var yaklaşık 20 yıldır tanıyorlar hacamat olsun sülük olsun hepsine ona gidiyorlar kisti bittikten sonra tüylerinde azalma oldu

Busegul canım bende 7cm çikolata kisti var. Lazerden sonra artış olmadı aksine çok memnun kaldım. Sadece gebelikte artmıştı böyle kalacak diye korkmuştum ama gebelik bitince eski haline döndü. Şimdi ikinci gebeliğim bu sefer artma olmadı çok şükür.

Merhaba benimde 2017 yıllarında çikolata kistim vardı 3.5 cm’ydi küçüktü. Doğum kontrol hapı ile gitmişti. Sonra 2022 yılında ben bir klinikte lazere başladım. 8-10 seans düzenli gittim ve tüylerim %70 oranında gerçekten azaldı bazı yerlerde çıkıyordu sadece. Bana ek paket önerdiler ama her ay lazere gitmeye üşenmeye başlamıştım. Philips’in evde lazer makinesini aldım hiç değilse onla evde kendim yaparım diye bu süreçte tüylerim gerçekten azaldı tek tük kalan yerlerdekilerde gitmişti. Ama inatçı olan yerler hala var göğüs ucu, genital, göbek buralarımda hala var. Sonra 2024 yani bu sene mart ayında tekrar çikolata kisti çıktı 8 cmdi. 2.5 kutu visanne bitirdim, o kadar ilaca rağmen kistim büyüdü 9.8 oldu, maalesef sonum ameliyat olcak. Ama tüm bu süreçte lazerde giden yerlerim geri çıkmadı. Hem kist hem lazer hikayesi anlatmış oldum. 😊

Btlzhra yeni cevap yazabiliyorum. Dun giremedim sonradan. Yorumunuz icin tesekkur ederim biraz rahatlattiniz beni. Bende cok kararsiz kaliyordum lazere gitsem mi gitmesem mi diye. Para da verecegiz sonucta. Işe yaramasina sevindim. Degisiyor demek ki kisiye göre denemek lazim.
                    Guzellik merkezine mi hastanede mi,doktor kliniginde mi nerede yaptirdiniz lazeri? Hangi çeşitti lazer? Bir suru sey soyluyorlar buz lazer,alexsander mi ne marka mi artik her neyse onu diyorlar tam arastirmadim. Siz nasil bir lazere gittiniz? Hangi lazerdi size yapilan?

Rabbim bebeginize saglikli sekilde kavusmayi nasip etsin. Cikolata kisti olanlara hamile kalmakta zor diyorlar. Boyle bu rahatsizliga sahip olup hamileleri de duyunca icim rahatlıyor. Rabbim kolay dogum nasip etsin.

Limon1919 cok gecmis olsun. Allah şifa versin. Insallah sorunsuz,rahat bir ameliyat sureciniz olur.

Siz ve baska bir hanimefendi daha işe yaradigindan bahsetmis. Dün vaktim olmadi daha giremedim siteye. Simdi sizlerin yorumlarini okuyunca icim rahatladi. En kisa zamanda arastirip bende baslamak istiyorum insallah. Bir deneyeyim en azindan. Bugune kadar belki de bosuna erteledim.

Sizce yazdan sonra baslamak daha mi iyi olur? Gunes lekesi vs olabilir mi yazin? Sonbaharda baslamak daha mi iyi olur? Bir de doktor kliniginde yaptirdiniz galiba. Guzellik merkezi yerine boyle yerler daha guvenli sanirim. Dermotologa mi sordunuz sureci,seanslari falan? Hangi lazer kullanildi size? Bir suru lazer ismi söylüyorlar. Cok soru sordum kusura bakmayi ama bu kıl yogunlugundan fazlasiya biktim gercekten. Psikolojik olarakta cok etkiledi beni yıllardır. Agladigim,bazen almayi biraktigim da oldu. Surekli kokten alip acisini çekmekte ayri bir dert bilirsiniz ki.

Hangi lazer etkili tam bilemiyorum,kafamda belki 4-5 yildir var ama kistten dolayi işe yaramazsa endisesinden gidemedim belki simdiye azalir biterdi ön yargili davrandim belki de. Bir de kisiden mi kaynakli,yapan yerden,lazer tipinden mi kaynakli bilmiyorum ama daha da cogaltti diyenleri de okudum nette.

Bir de lazerde jilet kullanılıyor galiba. Ben çoğalmasın diye vuramazken lazerde buna yonlendirilmesini cozemiyorum.

Bende evde lazer mi yapsam diye de dusundum,işe yarar belki,daha hijyenik olur diye ama ilk profesyonel yaptirmak daha mi iyi bilemiyorum ki. Ev cihazlari uyutuyor bitirmiyor diyorlar. Bahsettiginiz cihazi son zamanlarda arastirdim az para da degil. O parayi disarda lazere vermek daha mi mantikli olur bilemiyorum Bizim gibi kisti olanlara ilk basta profesyonel yaptirmak daha mi iyi olur acaba? Sizin de deneyiminiz bu yönde olmus. Belki bu sekilde ilerlemek daha iyidir.

Busegul Allah razı olsun canim. Gebeliklerimden önce kistim patladı ameliyat oldum falan derken sonrasında çok şükür nasip oldu. Ama şimdiki gebeligimde 7 cm e ulaştı tekrar küçülmuyor bakalım nasıl olacak. Patlama riski var dedi doktor . İnşallah hayırlısıyla atlatırız.
                        Ben güzellik merkezinde gitmiştim açıkçası. Bi arkadaş tavsiyesiyle. Diod dedikleri cihazla yapıyorlardı. Memnun kaldım. İkinci paketi de önerdiler ben gitmedim yeterli geldi. Minik çıkan yerleride eldivenle hallediyorum.
                        Ama işte herkeste nasıl olur bilmiyorum, bende işe yaradı kocaman kistim de hala duruyor, artış yapmadı.

Btlzhra tamamdir teşekkür ediyorum. Yazın lazerin leke yapma ihtimali var galiba. Eger bir risk yoksa bir yere karar verip hemen baslamayi dusunuyorum ama yazin gunes sıkıntı oluyorsa eylul,ekim gibi inşallah guzel de bir yer bulursam baslayacagim. Gec bile kaldim belki de. Iyi ki de sordum sizlere. Yoksa hala niyetim yoktu kistten dolayi işe yaramaz diye

Busegul Evet canım, önce kadın doğumda hormonlarina baktır , hormonal bı sıkıntın yoksa kesinlikle başla bence

Busegul Açıkcası estetic clinic diye bir yere gittim ben, doktor kliniği değildi. Bir tık daha üst beklentideydim daha çok geçer diye fakat %70 gibi bir oranla bitti diyebilirim. Ben tekrar paket almak yerine ev tipi cihaz almayı tercih ettim zaten bazı yerlerde kaldı gitmektense kendim evde yaparım diye düşünmüştüm.
                            Yazın güneş görmemesi daha iyi olur tabi fakat öyle güneşlenmeyecekseniz bir sıkıntı olmaz bence çünkü yazın bende gitmiştim seanslara. Sonbahara bırakmak daha sağlıklı olabilir.
                            İlk önce alexander cihazına 4seans, buz lazerede 2 seans girdim. 2 seansta son kontrol seansım olmuştu.
                            Bu makinelerin orijinalliği çok önemli. Bir arkadaşım da başka bir yerde lazere gidiyordu kızın kolunu hep yakmışlar leke içinde geldi. Bende öyle sıkıntılar olmamıştı iyi ki.
                            Lazer önceside evet jilet öneren yerler var fakat benim gittiğim yer tıraş makinesi öneriyordu. Tıraş makinesi ile bir gün önceden kısaltıp gidiyordum.