Gsihman Ozlem23MZS Merhaba, 3 hafta once dogum yaptim. Bebegimde kalpte parlama ve beyinde kist vardi. Detayli ultrasondan doguma kadar dusunmekten kendimi perisan ettim. Cok sukur bir sorun olmadi. Icinizi ferah tutun, gittigim tum proflar bunlarin cok cok minor belirtecler oldugunu soylemisti :)
Mmy92 Gsihman bana da 3 gün önce söylediler 3 gundur uyuyamiyorum rabbim tum evlatlarimizi saglikli kucagimiza almayi nasip etsin
susaMom_ Ozlem23MZS İkisinin birlikte olması problem olarak görülüyor ama arkadaşımın bebeğinde böbrek büyümesi vardı benim bebeğimde kalpte parlaklık var arkadaşım doğum yaptı bebekte şuan bir problem yok sağlığı yerinde benim bebiste de parlaklık azalmış ama doğumdan sonra tekrar kontrol edilecek genel olarak normal karşıladılar bu durumu sıvı aldır vs dedi devlette ki doktor aldırmadım prosedür o olduğu için hep sıvı aldirmalisin diyorlar
Malajin17 susaMom_ merhaba bende bugün girdim kalpte parlaklık gördü 20 haftalık. Down sendromu bulgusu dedi. Ama zamanla geçebilir demedi
susaMom_ Malajin17 Parlaklık dışında ekstra bir şey görüldüyse down sendromu bulgusu denilebiliyor sadece parlaklık görüldüyse gelişimsel bir durum olduğu söylendi
Malajin17 Bebeklermelektir canım kaçıncı haftada var dedi ve kaçıncı haftada kayboldu. Bugün bana da parlatlik var dedi
Vanmomy Malajin17 detaylı ya 22 de girdim sıvıyı 24 de aldırdım bebiş 27-28 de düzeldi herşeyi sonuçlar temiz çıkana kadar hamileliğim zehir oldu sen yapma bunu o yüzden bol bol dua et onu güzel besle hepsi düzeliyor büyüyor doktorları takma kafana sende sorun yoksa eşinde ailemde sorun yoksa bebekte de olmaz sıvı aldır demek onların ağzına yuva yapmış ben bunu öğrendim sen Allah’a bırak emin ol hiçbir sorun cikmiycak eşin ve sen saglikiysan
Bebeklermelektir Malajin17 Detayli ultrasyonda var dedi 20. Haftada, 33. Haftada gittiğimizde kaybolmuş dedi. Kaybolmasaydida doğuma kadar kaybolurdu dedi
oceee Merhaba, bugün detaylıya girdim ve acıbademde prof hocaydı, böbrekte genişlik var ama zamanla geçebilir erkek çocuklarda oluyor erken sünnet yaptırırsın dedi takılacak bir şey değil dedi
Semaarbs Ozlem23MZS böbrek büyüklüğü erkek bebekte çok fazla oluyormuş benim oglumdada vardı buyuncede gexiyormus kokrulacsk bişey değil
Vanmomy Ozlem23MZS Merhaba önce sakin kal sıvı aldırdım ben 30. Haftadayim çok şükür bir sorun olmadı. Bebeğin haftası çok küçük benim gebeliğim kötü geçti seni rahatlatmak isterim. Bebeğimin kalbinde parlaklık, böbreklerinde boyut farklılığı ve baş çevresi gövdeye göre küçük göründü detaylı da Ankara’ya gittim aynı şeyler söylenince sıvı alma önerdiler ve yaptırdım doktorunu güzel seçersen hiçbir sorun olmaz. Aldırdım sıvı ve 3 gün dinlendim ama yatmadım hep yürüyüşümü de yaptım bol bol su içtim ılık duşlar aldım sonuçlar temiz çıktı çok şükür bir sorun çıkmadı
Vanmomy Ozlem23MZS Demem o ki bebeklerin haftası daha çok küçük ve bunlar çok normal şeylermis ben gebeligimi zehir ettim kaçıncı haftaya geldim unuttum ama sonrasında bebeğin 27-28 haftadan itibaren herşeyi düzeldi Allah’ıma çok şükür ben de minyonum ve bebeğimde minyon olucak yapisal olarak küçük bir bebek olabilir ama çok sağlıklı şuan kafanızı yormayın kendinizi üzmeyin bebeğinizi de üzmeyin 🤍 yaptırmayın bunu da öneririm eşiniz le bir bağınız yoksa yaptırmayın. Benim yoktu yine de yaptırdım yiyecek ekmeği varsa kalır dedim yaşım 22 benimle kalmayı seçti 🥹
Malajin17 Vanmomy yok canım ben aldırmadım sıvıyı açıkçası tarama testlerini de yaptırmadım strese girmemek için. Gelen Allah’tan geliyor. Senin adına da çok sevindim. Kalpte parlaklık tek başına yeterli değil diyor herkes bakalım inşallah ileriyen zamanda kaybolur Allah’ın izniyle