Derky Kızlar yaklaşık 2 hafta önce enfeksiyondan ötürü pembe gibi idrarım oldu. Nişan geldi sanıp çok korktum. O zamana kadar epiduralli normal olsun falan diyordum ama ben accayip korkuyormuşum doğum yapmaktan.. şimdi de günüm yaklaştıkça ne isteyeceğimi bilemez hale geldim. Normalin de sezaryenim de iyi-kötü yanları var.. ama sanki sezaryen rahatmış gibi geliyor. Psikolojim bozuldu korkudan… Ne yapmalıyım akıl verin lütfen.. Benim gibi olan var mı?
naneliseker_ Derky yani bu size bağlı. 2 dogumda kolay olmayabilir ama herkesin kötü geçmiyor. Ben isteğe bağlı oldum pisman değilim. Tramva yasatmayacaksa ve kendinizi en iyi siz tanıyorsunuz ona göre karar verin derim:) korkmayın ama bende çok korktum o derecelik birsey değil doğum. (Sezaryenim)🌸🐥 O anda sakinleştirici verildi çok iyi metottu.
ipeklinaismom Derky damar yolu bile açtırmamış insandım 25 yaşındayım genel anestezi istiyordum son dakika hemşireye güvenerek spinal oldum çok rahat geçti hemen ayaklandım işimi gördüm
glycnkrt Derky genel anestezi oldum. çok heyecandan tansiyon yükseldi. ben aslında heyecanlı değilim diyordum fakat tansiyon öyle demedi. şimdi ikinciye hamileyim yine genel anestezi şeklinde sezeryan olcam. en fazla 7 günde toparlanıyosun. düşün bide ben kiloluyum 3. gün hastaneye 2 vesaitle süt vermeye gitmiştim. ikisinde de genel olarak dikiş var. bende normal istemiyordum. o kadar sancı çekip sonunda sezeryana dönüyorlar falan hiç istemedim. bu senin kararın canım
Berfin3 Derky ben Cok normal istiyordum. Zorunlu sezaryen oldum. Normal doğumun doğuma kadar sezaryenin de doğumdan sonra çilesi var açıkçası bence. Şöyle düşünüp kendinizi rahatlatmayi deneyin. Bı şekilde doğum olacak o bebek doğacak hepimiz doğduk ve büyüdük kimse anne karnında kalmadı😊
Derky naneliseker_ sezaryenden sonra ne kadar sürede toparlandınız? Hiç ameliyat olmadım, ilk gebeliğim… herkesin acı eşiği farklıdır ama yine de dayanılabilir gibi mi merak ediyorum :)
Derky ipeklinaismom hemen ayaklanmanıza çok sevindim. Var mı bir formülünüz :) ne önerirsiniz toparlanmak için?
Derky glycnkrt evet en çok ikisinin acısını da yaşamaktan korkuyorum 😦 yaşayan arkadaşlarım perişan oldular.. 3. Günde nasıldınız ağrınız, sancınız çok var mıydı?
naneliseker_ Derky max 1 veya 2 hafta iyisiniz sadece yatıp kalkarken az sizlama oluyor. 20 güne taş gibiydim. İlk 3 gün eve ağrı kötü. Ama geçiyor ya. Ağrı kesiciler vs. Ben birde hastanede 3 buçuk gün kaldım ki ağır acimi ignelerle idare edeyim iyi oldu hemşireler den rıza ettim hep. Hemen eve gelmedim Allahtan birde özel.haztaneddi bse demediler. 1.haftamda markete alışverişe gitmistk😒🤣
ipeklinaismom Derky iki saatte bir mutlaka yürüdüm nazlanmadim vallahi ekstrybisey yapmadım planlı sezeryandi. Bünye ile de alakalı biraz ama nazliyimdir nasıl böyle oldu bende anlamadım Allah yardım ediyo vallahi
glycnkrt Derky ağrım yoktu tabiki dikiş acısı vardı. ama evladım küvezdeydi tek düşüncem o ne zaman çıkardı. gerçekten ne kadar çok yürürseniz o kadar az ağrı sızı oluyo bunu okeyledim. ikinci doğumumu yapcam kasım aralık gibi bakalım ne bekliyor beni🫢 birde annem 3 doğumunuda normal yapmış o dikiş acısı beni bitirdi sezeryan ol diye zorladı zaten mecburi sezeryan oldum. hakkınızda hayırlısı
BabyAta Derky valla iyi ki sezeryan olmuşum o çatala çıktıktan sonra korkutmak istemem tabi ki herkesin acı eşiği farklı
Derky BabyAta çatı muayenesi olacağım gün bile stresten mahvoldum :) yaptırdım gerçi ama normal doğumda sürekli çatıya bakıyorlarmış…🤢 sezaryenden sonra hemen toparlanabildiniz mi?
_handan91_ Derky Bende ayni durumdayim. Aslinda normal istiyorum doktorum ve ebem de normalin daha saglikli oldugunu söylüyor. Tabi aksilik olmazsa. Ama sezeryan de düsünüyorum onunda acisi sonradan geliyor. Bende kararsizim ve ilk gebeligim. Hakkimizda hayirlisi
BabyAta Derky valla tahminimden çabuk toparladım bende ameliyat sonrasından çok korkuyordum ama korktuğum gibi olmadı. 3 4 gunde ağrılar baya baya azaldı Allah güç veriyor herhalde ameliyatlı halimizle çocuğa bakıyoruz kaldırıyoruz emziriyoruz 🙈 Beni tek zorlayan şey gaz çıkarmak oldu gaz çıkarmadan taburcu olamıyorsun bende tüm hamileliğim boyunca kabizdim zaten, gaz çıkaramadım onun sancısı çok oldu bende en son lavman yapıp öyle taburcu ettiler.
ASE6154 Derky bence akışına bırakın bebeğiniz kendi belirlesin nasıl geleceğini daha az stres yaşarsınız
ateenmommy Haftamda vajinal doğum yaptım, bir daha olsa bir daha vajinal isterim. Anne ve bebek için en sağlıklı doğum şekli vajinal doğumdur. Sezaryenin de vajinal doğumun da zorlukları var ne de olsa bir bebek dünyaya geliyor. Korku uğruna bir operasyon geçirmenize gerek yok. Tabii sizin tercihiniz.
BabyAta ateenmommy Anne ve bebek için en sağlıklı doğum şekli vajinal doğumdur. Bi doğru değil herkesin hamileliği farklıdır size sağlıklı gelen başka bir anne için sağlıksızdır sezeryan olacaktır böyle diyerek sezeryan olanları kötü hissettirmenize hiç gerek yok. Ben acil doğum yaptım ve sezeryan oldum bebeğimde bende sağlıklıyım 🙏
Dilek0638 Derky kendini nasıl rahat hissediyorsan onu seç ben sezaryen oldum ilk doğumumu mecburiydi ama şuan o kadar çok kafadan ses çıkıyor ki ssvd ol diye ben belki normal doğurmak istemiyorum ben o acı eşiğine sahip değilim yine sezaryen olmak isterim ben bu şekilde rahatım kimseyi dinleme bence korkmanı gerektirecek birşey yok doktoruna güven
ateenmommy BabyAta İstediğiniz doktora gidin, istediğiniz kaynağı araştırın. Bu böyledir. Anne buna uygunsa, bir engeli yoksa en sağlıklısı budur. Sezaryen doğum yapan anneleri kötü hissettirmiyorum, beni bununla itham edemezsiniz. Olanı söylüyorum, duymak istediğinizi değil.
gizbirhil nursenakaynak01 sizde de mi kilo problemi var ben çok kilo aldım doktor kızdı ama olan oldu artık engel mi acaba bişey de demediler
5sezeryanim nursenakaynak01 canim ben ilki hariç ikinci üçüncü ve dördüncü szeryanimi 100un üstünde sezeryan oldum ve hepsi peş peşe hiç sıkıntı olmaz Allah’ın izniyle şimdi bu 5. 115im şimdiden daha 12 haftalık bunda napacagim bakalım Allah büyük
glycnkrt nursenakaynak01 yoo hiçte bi sıkıntı olmadı. 158 boy 95 kg ile oldum. şimdi 95 kg hamile kaldım. büyük ihtimalle 100 ü görürüm.