Yasemincee26 Kızlar hemen alma taraftarı doktorum. Gelişimi iki hafta geriymiş . Daha 34 haftalığız başına gelen var mı bu durum
elmaelmaelma Yasemincee26 emin olamıyorsanız başka bir doktordan daha görüş alın. Son 1-2 aylık kontrollerdeki ölçümleri var mı sizde?
Adile_aksoy Yasemincee26 ya bende 31 haftalık bebeğime doktor 34 haftalık görünüyor dedi ben ne yapmalıyım sizce
snowglobe Yasemincee26 Geriden geldiği için değil gelişimi durduğu için almak istiyordur yada çok yavaştır. Benimde 38+5te 34 hafta ile uyumlu doğum yaptım yani erken yapmadım. Ama gelişim hep devam eytti o yüzden bekledik. En azından 2500 kilo olması gerektiğini söylemişti
Yasemincee26 ASE6154 hayr iki hafta geri 32 görünüyormuş. Yani zayf bebek dedi. Gerilik srtmasın diye alalım diyor galiba ama bu durumu yalayıp haftasında doğum yapan var mı merak ediyorum
elmaelmaelma ASE6154 yani artık anne karnında gelişmediği kesinse, plasentadan beslenmediğini düşünerek erken alıyorlar bazen. Onu kastetmiş. Son haftalarda bebeğin gelişimi hiç olmadıysa ya da çok azsa beklemiyorlar fazla.
SultanErva Yasemincee26 Yasemincee26 benim kızımda 2 hafta geriden geliyordu ama anne karninda artık gelişmiyordu zayıf düşmüştü o yüzden erken alındı erkenden kastım biz 37. Haftaya gelmiştik normalde plan 39da almaktı ama dediğim gibi gelişmedigi için anne karnın da 37. Haftada doğdu şükür sağlıkla kucağımıza aldık anne sutuyle cok guzel gelisti 2 aylik olduk bile dogum kilomuza fark attik sukur inşallah sizler de sağlıkla kucağınıza alırsınız
Yasemincee26 snowglobe peki doğdugunda bir gelişim geriliği var mıydı sadece kilosu mu zayıftı. Sizinde fark az değilmiş çünkü dört hafta
elmaelmaelma Yasemincee26 o zaman başka bir doktor da bu ölçümleri değerlendirerek size görüş bildirebilir. En azından kafanız rahatlamış olur.
Sadeceanne2 Yasemincee26 geride ise yavaş kilo aldığı için anne karnında durmasa dünya ya geldiği zaman anne sütüyle daha fazla besin alışası için içeride durmasına gerek yok diye erken alıyor lar kuzum korkma hemen büyüyor güzel ve sık emzirince benim oğlum 37+1 de doğdu sezeryan ile suyu bitmişti Görsen emmesi , refleksleri Kuzum benim kedi gibi idi 2000 kg 45 cm doğdu ama bir serpildi bir büyüdü Boyu 3 ay içinde aylığını yakaladı her ay 1100 /1200 kg aldı anne sütüyle
Yasemincee26 Sadeceanne2 maşallah canım dağlıkl büyüt evladını. Bizimde şuan haftamız erken küvöz durumu söz konusu o yüzden tedirginim acaba bir iki hafta daha bekler mi bebeğim diye düşünüyorum. Perşembe günü konrtolüm var bir hftada kaç kilo aldı bebek gelişim nasıl belli olucak. Eğer gelişiyorsa bekler yoksa ameliyat günü karar verir
OguzMoms Yasemincee26 35.haftada karın çevresinde gerilik olduğunu öğrendim 1.5 hafta kadar ama doktorum 39+1 e sezeryan günü verdi neden erken aliyoki bana detaylı ultrasyondaki doktor bile bu şekilde 40 haftayı dahi görebilir suyu falan gayet iyi demişti
Yasemincee26 OguzMoms bizimde suyumuz iyi , kordon dolanması yok , bebeğin hareketleri iyi maşallah ama o kadar bekler mi doktor bilmiyorum belki de gerilik farkı açılıyordur bizde Perşembe bakacak bir haftada kaç kilo almış iyi gelişmiş mi .ona göre karar verilecek
Yasemincee26 SultanErva inşallah bende 37 leri görürüm küvöz riskimiz de kalkmış olur. Bugün 34+4 üz. Perşembe konttolde belli olucak herşey dualarınızı bekliyorum
Mumu Yasemincee26 bebek gelisemedigi için alıyorlar. Bu fark git gide artıyor. Büyük ihtimal plesanta artık işlevini görmüyordur bebek beslenemiyordur. İlk cocugumda yaşadım ama 38 de doğdu son kontrolde zayıflamaya başlamıştı mecbur aldı doktor.
Yasemincee26 Mumu sizin son kontrolde zayflamaya başlamış maşallah iyi kurtarmış kendini 🥰 bizim 34 de başladı malesef bakalım belli olucak bugün tekrar test verdim akşama doğru sonuç çıkar
Mumu Yasemincee26 aslında 36. Haftada plesanta işlevini kaybetti yavaş yavaş kilo almaya başladı. Ben biraz daha ozenli davranmistim yemeye. 37. Haftada 3200 kg sonra zayiflamaya başlayınca 2900 ile doğum yaptım
OguzMoms Yasemincee26 Hayırlısı olsun cnm eğer plesantada sorun varsa senden beslenemiyor fark aciliyo belki o yüzden olabilir ama doktorum beni tekrar detayliya gönderdi plesantada falan hicbi sorun çıkmadı çok şükür doktor bu geriligin sadece kiloyu etkilediğini söyledi bana yoksa kemikleri organları gayet haftasıyla uyumlu dedi
Sadeceanne2 Yasemincee26 Allah işini gücünü rast getirsin sağol inşallah sende bak. Şimdi balık yağı kullanıyor musun Ocean momyy var o çok güzel işe. Yarıyor kefir iç sabah akşam 1 bardak. Bol bol kaşar ye bide muz yarım avokado. Karpuz Yoğurt ,yeşil mercimek haşla. Ye Süt iç. hergün tüket. Allahın izniyle bak nasıl Tombik oluyor minnoş