susaMom_ Kızlar kendime göre bir liste yaptım ama göğüs pompası gerekli mi, biberon gerekli mi ne işe yariyorlar ilk etapta bana bı anlatabilir misiniz ?
myavocado susaMom_ zannediyorum ki şöyle bebeğiniz memeyi tutamazsa, emmezse pompa ile sağıp biberon veya kaşık biberon ile bebeği beslemek gerekecek.
1anne3bebe susaMom_ ben iki doğum yaptım hiç koymadım çantama . Çok gereksiz çünkü. İlk günden foşur foşur süt gelmez zaten. Yenidoğan bebeğinde o kadar süte ihtiyacı yok. Bir damla bile içse yeter. Hemşire geliyor sürekli gösteriyor size. Bebeğin kan şekeri kontrol ediliyor. Orda o stresle sağsan bile süt gelmez. Biberonda sizin tercihiniz. Ben koyuyorum. Olurda şekeri düşer mama vermemiz gerekir diye.
Selma2412- susaMom_ pompanın gerekli olduğunu düşünmüyorum gebe okuluna katıldım ilk 2 gün zaten yoğun süt gelmiyor elle sıkmak bile gerekebiliyormus gelmesi için normal doğum da olsa sezaryen de olsa gereksiz bana göre. Biberon bende koydum çantama ama aynı zamanda plastik kaşık da koydum biberon kullanmak zorunda kalmazsam kullanmıcam bir süre meme reddi yapmaması için canım
susaMom_ myavocado İlk zamanlar hemen tutmuyor mu büyüklerime sorsam biz verdik memeyi tuttu diye bahsediyorlar hep
susaMom_ 1anne3bebe Ben süt kaşığı süt sağma makinesi ve biberon aldım hastane evime uzak değil aslında ama eşime laf anlatmak yoruyor beni o yüzden hazırda dursun diye koydum ne ise yarayacağını bilmesemde bir çoğu koyunca herkesin bı bildiği vardır dedim açıkçası 😅
1anne3bebe susaMom_ bana göre çok abartılıyor ya 😄 göğüs pedi,göğüs ucu kremi,göğüs pompası falan aşırı yük insana .
susaMom_ 1anne3bebe İlla ki yariyordur ama 1 veya 2 günlük kalacagin yer için fazla eşya oluyor yine de cocuklu hayatın ilk kuralı galiba😅 çok esyayla gezicez artik