Hanımlar bebek bekleyen herkes kolaylıkla normalse bir avazda, sezaryense sonrasında hiç acısız doğum anısı yaşatsın inşallah. Benim kızım 39. Haftayı tamamlayana kadar gelmek istemedi. 7. Ayda Gebelik zehirlenmesi yaşamam haricinde ne ödemim oldu nede kustum. Sadece 1. Ayın sonunda mide bulantılarım oldu oda 2 hafta sürdü. Neyseki sonunda 39. Hafta oldu ve ben sürekli acaba doğum sancısı açılma sancısı nasıl olacak beni ne bekliyor diye düşünüyordum anlatılanları okusam da bir türlü beni tatmin etmiyordu. Gidiyorum doktora açılmam yok tam 39. Haftamda artık kasıklarımda ağrı hissetmeye başladım resmen regl ağrısıydı ama yüksek bir acı asla değildi. O bir hafta öyle geçti ben ananas hurma yedim adaçayı içtim aksak yürüme yaptım sürekli merdiven indim çıktım tam bu haftada. Doktora gittim normal muayenemde 3 cm açılma var dedi eve git iki gün sonra tekrar sabah 8 buçukta gel dedi. Hanımlar annem uyrarmasa ben normal muayeneye gider gibi gidecektim. Bu evrede ağrılarım arttı yürürken yüzüm ekşimeye başlamıştı. Kalçamın içine ağrı giriyordu ama çok rahatsız ediciydi. Doktor 5cm açılman var yatışını yapalım dedi. Nstye bağlandım 9da yatışım oldu 7 cm açılmada doktorum epidural önerdi yaptırdım resmen doğuma gidene kadar sancı hissetmedim suni sancı da almadım 🫠 doğum anında şiddetli bir acım oldu oda çok şükür 3. Ikınmamda kızımı kucağıma verdiler 🥹fotoğrafçı ayarlamıştım gevşemeyle doğum sonrası çok ağladım ama gözlerimdeki maskaram bile kötü şekilde akmamış sonra fotoğrafçıya poz bile verdik 😅 Akşam annemle eşim refakatçi olarak kaldılar ama gece ikiside stres yorgunluktan uyuyaldı ve o gece kızımla ben ilgilendim sıfır dikişle evime yürüyerek geri döndüm Allah size benim gibi bir doğum nasip etsin inşallah 🥰