Ays06102023 Merhabaa benim gebelik zehirlenmem var 34+ dan beri 37+ olmayı bekliyoruz yarın gece yatışım yapılacak 37+2 de Normal doğum yapıcam,bebeğin doğum pozisyonunda olması yeterli bebeği kanalda yönlendirecek şey sancı ve kontrollü ıkınma zaten,suni sancı değil vajinal fitille doğumum başlatılacak suni sancının kesin normal doğum olacak garantisi yok çünkü alabildiğiniz aralık belli sınırlı ama vajinal fitil koyulduktan 6-8 saat sonra ilaç etkisi başlıyor,rahmi inceltiyor ve kendi sancılarınızla kendi doğumunuzu başlatıyor söyle düşünün adet geciktirici veya adet söktürücü gibi sonrasında doğum kendi akışında sürecinde başlıyor yine gerekirse epidural ve suni sancı desteği normal doğum akışında yapılanilecek her şey yapılıyor.Bu normal doğum ama doğal doğum değil müdahale ile başladığı için,mental olarak kendimi şuna hazırlamama istemişti doktorum daha uzun bir süreç olacak hepsi bu oda ilacın kendi etki süreside katıldığı için.
Doktor muayene ücretine,özel hastane ücretine burada çok laf edildiğini okudum şu 9 aydır ama işte burada doktor ve hastane farkını anlıyorsunuz,tansiyondan ya da gebelik zehirlenmesinden sezeryana alınan takibi yapılmayan çok insan var,ben haftalardır 2 saatte 1 olacak şekilde tansiyon takibi yapıyorum ve sadece uyurken varis çorabımı çıkartıyorum,4 günde 1 kan ve idrar tahlili veriyorum💐