Varmı bu durumu yaşıyan
Yüksek tansiyon sebebiyle yarın sezeryana alınacam
Ays06102023 ben canım ama pazartesi doktorun gel dedi bakalım ne diyecek gebelik zehirlenmesinden korkuyor şüpheleniyor doktorum bugünde gel dedi yok dedim tansiyon. Takibi yapıcam suan tansiyonum 12.8 bakalım inşallah yükselmez sizin kaç tansiyon
Btl_akkurr geçmiş olsun bi takip yap ondan sonra benm bi hftadr 13/14 arası düşmüyor çok drettim ama sonunda artık mecburum sizin kaç haftalık
Btl_akkurr benim de hep 12 cikiyor ama doktor sorun yok dedi. Cok da anlamiyorum tansiyondan ama
Ays06102023 kaçıncı haftadasınız? 13-14 tansiyon aşırı da yüksek değil doktor bahane aramış. Benim de devlet öyle 37.haftaya gün verdi hemen sezaryene iptal ettim. Düzenli takip yapıyorum. Özeldeki doktorum da tansiyon ilacı verdi 15 üstüne çıkarsa içip düzene sokucaz.
Btl_akkurr 36+3 haftalık canım
Btl_akkurr ben oğlumu gebelik zehirlenmesi sebebiyle 35+3 haftalıkken dünyaya getirdim. 13 14 yüksek değil. Benim teşhis ten sonra 1 buçuk ay takibim yapıldı tansiyon hapları vs. Son zamanlarda ilaçla bile 20 üzerine çıkıyordu doktorum öyle doğuma karar verdi. Doktorunuz bence acele ediyor gibi
Ays06102023 benmde 17 lerdeydi öyle dogum yaptırmıştı 13 14 bişey deglki surekli idrara vakıp takip etmeli aslında
Ays06102023 Kaç haftalıksiniz 13 14 de nasıl hemen alıyor benfe tansiyon takibi yapiyirum 13 çıktığı zaman normal diyor doktorum 14 üzeri oluncada ilaçla düşürüyor
Ays06102023 kaç mesela canım tansiyonun benim bi 12/8 çıkıyor bi 9/6 çıkıyor 12/8 çıkınca da nabzım da yüksek çıkıyor
cLearQueen 12 normal tansiyon oluyor canım
Ays06102023 ben 17 leri gördüm almadı beni
Ays06102023 Merhabaa benim gebelik zehirlenmem var 34+ dan beri 37+ olmayı bekliyoruz yarın gece yatışım yapılacak 37+2 de Normal doğum yapıcam,bebeğin doğum pozisyonunda olması yeterli bebeği kanalda yönlendirecek şey sancı ve kontrollü ıkınma zaten,suni sancı değil vajinal fitille doğumum başlatılacak suni sancının kesin normal doğum olacak garantisi yok çünkü alabildiğiniz aralık belli sınırlı ama vajinal fitil koyulduktan 6-8 saat sonra ilaç etkisi başlıyor,rahmi inceltiyor ve kendi sancılarınızla kendi doğumunuzu başlatıyor söyle düşünün adet geciktirici veya adet söktürücü gibi sonrasında doğum kendi akışında sürecinde başlıyor yine gerekirse epidural ve suni sancı desteği normal doğum akışında yapılanilecek her şey yapılıyor.Bu normal doğum ama doğal doğum değil müdahale ile başladığı için,mental olarak kendimi şuna hazırlamama istemişti doktorum daha uzun bir süreç olacak hepsi bu oda ilacın kendi etki süreside katıldığı için.
Doktor muayene ücretine,özel hastane ücretine burada çok laf edildiğini okudum şu 9 aydır ama işte burada doktor ve hastane farkını anlıyorsunuz,tansiyondan ya da gebelik zehirlenmesinden sezeryana alınan takibi yapılmayan çok insan var,ben haftalardır 2 saatte 1 olacak şekilde tansiyon takibi yapıyorum ve sadece uyurken varis çorabımı çıkartıyorum,4 günde 1 kan ve idrar tahlili veriyorum💐
Ays06102023 her muayene gittiğimde tansiyonum yüksek çıkıyor evde ölçtüğümde 13 8 yada 12 8 tarzı çıkıyor. Eğer haftaya yine yüksek çıkarsa sezeryan günü verecek 🥲