Havvanur42 bende düşünüyordum hamile kalana kadar hep istiyordum ama hamile kalınca öğrendim ki rahimde perde şeker ve tansiyon sorunları olanlarda riskler artıyormus kesi yapmıyorlar kendisi yirtilsin diye bekliyorlarmis ve bende üçüde var bunu ssvd yapan doktorun kendisinden duydum ssvd diğer vajinal doğumlar gibi olmaz dışarıdan mudahale saglikli değildir demişlerdi bana buda beni ürküttü açıkçası 9 yıl önce sezaryen olduğum halde cesaret edemedim bir çok doktorla konuştum sayfalarını okudum artı eksi tablosu yapınca vazgeçtim keşke her kadın normal doğurabilse ama bazen normaldede çok fazla komplikasyon gelişebilyor anne bebek riske giriyor bu yüzden en iyisinin doktorumun dediği olduğuna güvenip kendimi önce Allah’a sonra doktoruma emanet etmeye karar verdim. Şimdi ikinci sezaryen riskli diyenlerde olacak haklılardir bişey diyemem. Ama yıllarca denenen yöntemin hangisi olduğunu düşününce sezaryen sonrası Normal doğum riskleri mi ikinci sezaryen risklerimi deseniz ben ikinciyi tercih ettim doktorum bugüne kadar her sıkıntıda dua et Allah’a bırak dedi bu konudada ona güveniyorum doktorum bana ssvd uzun süreli denenmemiş bir yöntem risklerini.gormek.icin yıllar geçmemiiş yıllar sonra ssvd rahimde nelere yol açacak bilinmiyor bu yüzden ben tavsiye etmiyorum güvenmiyorum demişti her ne kadar içimde kalacak olsada normal doğumu denemekten vazgeçtim 🥹
Size 9 yıldır istediğim araştırdgim süreci ve bildiklerimi yazdım karar sizin
Bu arada konyadasnz sanırım ssvd düşünürseniz Medicanada Tuğba sekmenli hanıma gidin derim ben ssvd yapsaydım ona gidecektim çok yol kat etmiş bu konuda