Lavinia2000 yaa çok kötü olmuş gerçekten doktor çok önemli canım inşallah Tuğba hoca bizi hayal kırıklığına uğratmaz ben Adanadan geleceğim sırf doğum için.
Benimki geçerli bir sezeryan sebebi değil yani çocuğum geç döllenme idi ultrasonda 39 haftalikti ama sat göre 41i doldurmuştu. Zaten sezeryana alalım diyordu günü geçti diye ama ben beklemek istedim 2 3 gün daha gelmeseydi sezeryana alacaktı zaten. Sonra suyum geldi 10 dk bir sancim gelmeye başladı hemen doktora gittik 1 cm açıklık var dedi yatış yapıldı. Annem, kaynanam, eşim yanımdaydı. Eşim çok gergindi çünkü ben nefes eğitimi vs bilmiyordum sancim olduğu için tecrubesizce bagiriyordum ve hemşireler artık tepki gösterdi bağırma vs diye eşimde stres yaptı. Kayinvalidem desen çocuğa bir şey olacak aman sezeryan ol diyordu 5 dk da bir :))) hemşireler gelip kendine niye eziyet ediyorsun sezeryan olsana diyorlardı tabii bana suni sancı da verdiler ama benim aşırı şiddetli belim ağrıyordu nst falan cektiremiyordum hemşireler iyice gıcık oldu bana.d ama ne yapayım uzanamiyordum belim kopuyordu ağrıdan. İşte 10 saat felan geçti açıklık 3 cm oldu. Doktor gece olduğu için eve gideceğini söyledi sezeryan olacaksan karar ver dedi. Bende ağrıdan ölüyordum zaten. Eşim desen bi tepki koydu bana annesini goturmeye gitti aşırı mutsuzdum açılmam ilerlemedi . Doktor kendine acı çektirme falan dedi bebeğin günü doldu riske atma dedi. Bende o acı içinde tamam dedim ve sezeryan oldum. Böyle saçma benimkide. Şimdi gebe eğitimi aldım. Biraz daha bilgiliyim o zaman çok tecrübesizdim. Meğersem stres açılmayı durduruyormus doğum anında rahat olmak gerekirmiş. Öyle işte benimki de. Doktor belki epidural taksaydi ağrım az olsaydi sabaha kadar beklerdim diye düşünüyorum ama doktorum hep risklisin ben mesuliyet almıyorum diyip duruyordu. Bende epidurali felan hep sonradan öğrendim o zaman bilmiyordum :))
Şimdi sancim gelince hastaneye annemle gideceğim eşimi falan kimseyi istemiyorum:) baya uzun yazdim