Öncelikle hayırlı olsun, Ankara konusu da bilgim yok. Bütçenize göre hastane ve doktor kararınızı verebilirsiniz. Ama devlet hastanesine giderseniz eşleri içeri almıyorlar, bunu bilerek gidin…
O gebelik süresini söylerken + olan şeyler kaç hafta kaç günlük olduğunu gösteriyor.
Yapılacak test ve tahlilleri doktor zaten hatırlatıyor. Baştan not kağıdı gibi de veriyorlar genelde, hangi haftalarda neler yapılacağıyla ilgili. Telefon uygulamalarında da var zaten…
İkili test ve şeker yüklemeyi devlette kolaylıkla yaptırabilirsiniz sanırım ama detaylı ultrason için istanbulda devlete randevu bulmak pek kolay olmuyor mesela. Ankara’yı bilemiyorum… Bir de süre olarak özele göre daha kısa sürdüğü için ben özelde yaptırmayı tercih ettim. Çünkü hamilelikteki en önemli kontrol olduğunu düşünüyorum. Bebeğin tüm uzuvları, tüm organları tek tek kontrol ediliyor. O yüzden uçuk rakamlı olmayan ama 1 saat zaman ayıran ve özellikle detaylı ultrasonda tecrübeli bi doktor olsun istedim…
İlk doktor randevusu olarak da ben 8.haftayı beklemeyi tercih ettim. 3 haftalıkken öğrenmiştim hamileliğimi ama gitsem de o aşamada folik asite başlamak dışında doktorun söyleyeceği bir şey yoktu. Eğer sizin de ani bir şikayetiniz (kanama, aşırı ağrı vs) olmazsa bekleyebilirsiniz. Bu arada folik asite başlarsınız. 8.hafta gibi gidildiğinde kese de görünüyor kalp atışı da duyuluyor genelde.
Umarım herşey yolunda gider, sağlıkla kucağınıza alırsınız.