myavocado Havva6134 kesinlikle tüm tarama testlerinin yapılması gerektiğini düşünüyorum, fetal DNA yaptırıldığında ikili, üçlü, dörtlü taramaya gerek kalmıyor, bence en mantıklısı onu yaptırmak
Pamuk Havva6134 Ben Perinatoloji takipliydim.Tarama testlerinin hastalarini olumsuz etkilediğini ve kesin sonuç vermediğini söyleyerek kararı bana bıraktı.Bende yaptırmadım ve ense kalınlığına baktı.23. Haftada detaylı ultrasonda yaklaşıp 1,5 saat inceleme yaptı.Sukur oğlumu sağlıkla kucağıma aldım.
Babymom07 Havva6134 ben yaptırdım ama üçlü dörtlü yaptırmadım ha gerek var mı bilmiyorum çünkü bebek sağlıksız olsa bile hiçbir müdahale edilmiyor ama bir sıkıntı varsa doğar doğmaz bakılabiliyor tabi merak da vardı o yüzden yaptırdım tercih sizin :)
Havva6134 myavocado onun yerine renkli ultrason diyorlar ordada herşey belli oluyor mus ama doğum yapan arkadaşlarım öyle diyor
NilsunThmz myavocado fetal dna test için fiyat sorduğumda bana 410 $ gibi bir fiyat verdiler. çok yüksek geldi açıkcası. Eğer yüksek risk varsa yaptırmak evet çok mantıklı ama eğer düşük risk varsa illa şart değil bence bütçe biraz önemli oluyor burada diye düşünüyorum.
Havva6134 Pamuk evet benimde tek böbrek ve tansiyon olduğu için perinatolojiye gidiyorum onlar da bana ikili tarama testini söylediler halbuki ben sadece muayene için gittim takipde olmak için ama yaptırmak istemiyorum çünkü çok takıntılı bir insanım eğer yatırır sam Allah göstermesin birşey çıkarsa hamileliği kendime zehir ederim düşünmek den o yüzden düşünmüyorum ama duygusal mı davranıyorum bilmiyprum 🥺
NilsunThmz Havva6134 ikili tarama testi dediği kanınızı alıyorlar ve ultrasonda ense kalınlığı ölçüyorlar, kilonuz boyunuz haftanız gibi faktörlerle durumu değerlendiriyorlar. Ben ikili tarama testi yaptırdım düşük riskli çıktım. Ense kalınlığında ve kanda herhangi bir sorun çıkmadı o nedenle fetal dna yaptırmadım. Ama en azından ikili testin yapılması gerektiğini düşünüyorum. sonuçta bir sorun varsa ve bilirsek ona göre dikkat edebiliriz gebelik boyunca.
Havva6134 Bide aranızda 11 haftada ayakları şişen varmı ya 🙄ben biraz takıntılı olduğum için mi nedir her bir şeyi böbreğe yoruyorum ve kendimi gereksiz yere çok geriyorum 🥺
myavocado NilsunThmz evet malesef fiyatlar yüksek, ben de burada okumuştum Eskişehir Anadolu üniversitesinde uygun fiyatlı olarak yapılıyormuş, yakınsanız bir onu araştırabilirsiniz
NilsunThmz myavocado benim epey geçti üzerinden çok şükür riskli bir durumda yok şuan o yüzden yaptırmamın şart olmadığını tekrar görmüş oldum😅 ama riskli bir durumum olsaydı mutlaka yaptırırdım. Teşekkür ederim bilgi paylaşımı için🌸