Arkadaşlar 27. Haftamda kaşıntım başladı vücudumun her tarafı kasiniyordu aile hekimine gidip değerlerine baktırdım alt ast değerlerine yüksek çıktı dahiliye Dr yönlendirdi onada gittim a dan Z ye herşeye baktı evet enzimlerim yüksek çıktı safra kesesi falan herşey ilaç yazdı bugün ’safrax’diye bu ilacı kullanıp atlatan varmı bunu kaşıntı ilaçla geçti mi şu an 31+3 um gece özellikle kaşıntım artıyor nasıl atlattiniz evde ekstra yaptığınız birşey varmı kaşıntı azalsın diye.
Gebelik kolestazi varmı aranızda geciren
Üstte kal
Ustt
Ustt
Usttt
Üstte kal
Usttttt
Zynp12 ben geçiriyorum 31. Haftamda kaşıntılarım başladı degerlerim 200e yaklaşmıştı doktorum hemen ilaca başladı haftalık nstye giriyorum yakın kontrol, 2hafta içinde değerlerim normale döndü kaşıntım geçti çok şükür. Ama bu haftaki kontrolde bebegim biraz zayıflamıs haftası geri kalmış o biraz üzdü
Aysebayrak ilaç ne verdi doktorunuz
Aysebayrak geçmiş olsun toparlar inşallah bebeginiz sağlıkla doğsun size hangi ilacı yazmıştı
RujbinB ursactive kullanıyorum dahiliye doktoru önerisiyle yazıldı
Zynp12 sizede gecmis olsun saolun, ursactive yazdı bana
Aysebayrak kaşıntınızı geçirdi mi
RujbinB evet kaşıntımda gecti karaciğer enzimlerimde normal değerlere indi çok şükür
Aysebayrak merhaba bende yaşıyorum 33. Haftadayim beslenme önemliymis nasil besleniyorsunuz yardımcı olurmusunuz
Minikannsi merhaba yeşillik sebze tüketilmesi öneriliyor , ben ilaçları kullanırken salata sebzeye agırlık verdim et ve yumurtayı falan bıraktım hep yesillik yedim 1 hafta, bebeğim kilo kaybetti gelisim geriligi yaşadı yanlış yaptım siz sakın oyle bi hataya düsmeyin normal beslenme duzeninizle devam edin ilacınızı aksatmadan düzenli kullanın
Zynp12 bende de 32. Haftamda başlamıştı doktor ursactive diye ilaç yazdı onu kullandıktan bı sure sonra kaşıntım azaldı , 37. Haftanın başında doğum yaptircam dedi 36+5te doğurdum dogurunca değerlerim düzeldi
Aysebayrak teşekkür ederim sağlıkla gelsin bebişler🙏