SrpYlmz yani şöyle söyleyim. bana da şehir hastanesinin diyetisyeni diyet listesi yazdı. ama ben deneme yanılma yöntemi ile biraz şekerimi dengeledim. örneğin beyaz ekmek. sabah kahvaltılarımda yediğimde şekerin üst sınırda çıkıyordu komple beyaz ekmeği çıkarttım. kepeklide de aynısı oldu onu da çıkardım. daha sonra sabah kahvaltılarıma yulaflı omleti ekledim. daha doyurucu olduğunu ve şekerimi çok güzel dengelediğini gördüm. yanına kaşar, beyaz pernir, domates, salatalık bunlara sınır koymadım şu an bu kahvaltı menüsü ile max. 118 leri görüyorum. çalıştığım için öğle yemeklerini güzel yiyorum ama yedikten sonra en az 10 dk yürüyüş yapıyorum fabrikada. akşam yemeklerini de hafif yiyorum. bol salata ve yoğurt ile. mesela son 4 gündür tecrübe ettiğim birşey var, akşam 8 den sonra birşeyler yediğimde sabah açlığım 90 a çıkıyor. normalde 70-85 arası çıkıyordu. ona dikkat etmeye başladım. birde en önemlisi, yemek yedikten sonra direk oturur ya da biraz uzanayım dersen şeker yüksek çıkıyor. yediklerimizi yakmamız gerekiyor. yani ben yemek yedikten sonra durmuyorum yerimde. evdeysem sürekli işleniyorum. işteysem de dolaşıyorum yemekten sonra bi 10 dk falan. korkulacak bir durum yok. sadece dikkat edilmesi gerekiyor.